• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Näin kypsennät naudan entrecôten jälkilämmössä

Näin kypsennät naudan entrecôten jälkilämmössä

11.3.2016

Naudan entrecôte mielletään helposti pelkästään pihvilihaksi, mutta se on erinomainen raaka-aine myös kokonaisena palana – uuniin tai grilliin. Entrecôtessa lihan sisään on muodostunut rasvaa, joka pitää lihan mehukkaana kypsymisen aikana. Siksi sen voi surutta kypsentää hieman fileetä kypsemmäksi, ilman pelkoa lihan kuivumisesta.

Punertavana tarjottavien naudanlihat, kuten paistien, fileiden ja entrecôten on annettava vetäytyä kypsentämisen jälkeen, jotta lihan kypsyys olisi tasainen ja lopputulos mehevä. Perinteisesti vetäytyminen hoituu huoneenlämmössä kypsentämisen jälkeen, mutta sen voi myös tehdä uunissa uunin jälkilämpöä hyödyntäen. Homma toimii seuraavasti:

1. Uuni lämmitetään ensin hieman normaalia kuumemmaksi, ja lihaa kypsennetään kuumassa uunissa vain vähän aikaa. Näin lihan pinta ehtii ruskistua.

2. Uuni sammutetaan, mutta liha jätetään uuniin. Uunin luukkua ei tässä vaiheessa saa avata, jotta lämpö ei karkaa.

3. Uunin lämpötilan laskiessa kypsyminen hidastuu, ja lihan vetäytyminen hoituu siinä samalla. Näin liha on valmista leikattavaksi heti uunista otettaessa.

Kuten monen muunkin uunissa kypsennettävän lihan kohdalla, myös tässä lihalämpömittari on kokin paras kaveri. Yksi uuni saattaa jäähtyä hitaammin kuin toinen, joten mitään kovin tarkkoja kypsennysaikoja ei voi antaa. Kannattaa siis luottaa mittariin eikä kelloon.

Jälkilämmössä kypsentäminen toimii sitä paremmin, mitä suurempi lihanpala on kyseessä. Pienet pihvit tuskin ehtisivät edes ruskistua, ennen kuin lämpömittari kertoisi niiden olevan jo valmiit. Reilun kokoinen paisti tai entrecôte sitä vastoin ehtii olla uunissa hyvän tovin, ja kypsymisen loppuvaiheessa uunin lämpötila alkaa olla jo melko matala. Näin paisti on taatusti hyvin vetäytynyt ja tasaisen punertava.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Klassikkoannokset osa 1 – Entrecôte & Bearnaise

Klassikkoannokset osa 1 – Entrecôte & Bearnaise

On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa myös klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävät pintansa ravintoloiden ruokalistoilla. Tässä blogisarjassa pureudumme tunnettujen suomalaisravintoloiden klassikkoannoksiin. Keskiössä tietenkin laadukkaat liharuoat ja...

Asiaa pihvistä ja grillaamisesta

Asiaa pihvistä ja grillaamisesta

Hyvän naudan pihvin paistamiseen on varmasti juuri niin monta mielipidettä, kuin on tietäjiäkin. Toisten mielestä liha tulee ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa tai grillausta. Eräät taas sanovat, että pinnat...

Naudanpihvin grillaaminen

Naudanpihvin grillaaminen

Pihvin grillaamisessa on muistettava kaksi perussääntöä: huoneenlämpöinen liha ja kuuma grilli.

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste