• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Pekonin rasva saa uuden elämän kynttilöiden muodossa

Pekonin rasva saa uuden elämän kynttilöiden muodossa

Moni hyvä resepti alkaa pekonin paistamisella, eikä tämäkään tee siinä poikkeusta. Tosin tällä kertaa ei tehdä mitään syötävää, vaan pikemminkin silmäniloa – ja ehkä vähän nenänkin. Pekonista irtoavaa rasvaa on jo käytetty popcorneihin ja salaatinkastikkeeseen, mutta tätä et ehkä vielä ole kokeillut. Ylimääräisestä pekonin rasvasta voi nimittäin myös valaa kynttilöitä!

Ei ihan ensimmäisenä tulisi mieleen valmistaa pekonin rasvasta kynttilöitä, mutta homma toimii! Eikä ole edes kovin vaikea toteuttaa. Sulan rasvan lisäksi tarvitaan tietysti muuta kynttiläntekovälineistöä, eli sydänlankaa ja muotteja. Kynttilät voi valaa joko metallisiin tuikkumuotteihin, joihin on saatavana ihan omat lyhyet sydämet, tai sitten mihin tahansa tulenkestävään pikkupurkkiin metritavarana myytävän sydänlangan ympärille.

Kaksi toisesta päästään yhteen teipattua varrastikkua toimivat hyvänä apuvälineenä, kun langanpätkä yritetään saada pysymään muotin keskellä. Lanka puristuu sopivasti tikkujen väliin, ja tikut on helppo irrottaa valmiista kynttilöistä.

Pekonikynttilät-4.jpg

Yhteen teipatut tikut ovat näppärä apuväline kynttilöiden valamisessa

Pekonit kannattaa paistaa melko matalassa lämpötilassa, jotta kaikki niissä oleva vesi ehtii haihtua ja rasva ei pääse liiaksi tummumaan. Tumma rasva on tietysti vähän näyttävämmän näköistä valmiissa kynttilöissä, mutta paistoaste vaikuttaa rasvan makuun ja sitä kautta myös tuoksuun. Pekonikynttilää ei nyt muutenkaan voi sanoa varsinaiseksi tuoksukynttiläksi, vaikka siitä nouseekin seitinohut ja ruokahalut herättelevä aromi. Hyvin tummaksi paistettaessa rasvan tuoksusta kuitenkin katoaa pekoni, ja jäljelle jää… no, paistetun tai jopa grillatun tuoksu. En sitä sen paremmin oikeastaan osaa kuvailla. Sama pätee myös itse pekoniin; hyvin tummaksi paistettu pekoni maistuu vähemmän pekonille kuin hieman vaaleampi.

Seuraa alla olevia kuvallisia ohjeita, ja pian sinäkin kylvet pekoninvalossa!

pekonikynttilät-3.jpg

Vaihe 1: varaa ensin kaikki tarvikkeet käden ulottuville

pekonikynttilät.jpg

Vaihe 2: tiristä pekonista rasva irti joko pannulla tai uunissa

pekonikynttilät-2.jpg

Vaihe 3: kaada rasva talteen siivilän läpi

pekonikynttilät-5.jpg

Vaihe 4: kaada sula rasva kynttilämuotteihin ja jäähdytä jääkaapissa

Jos säilytät pekonikynttilöitä pidemmän aikaa ennen niiden käyttämistä, ne kannattaa jäähdytyksen jälkeen kääräistä kelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa. Näin rasva ei pääse härskiintymään ja vaikuttamaan kynttilän tuoksuun poltettaessa.

Pekonikynttilät-6.jpg

Lämminsävyistä ja pekonintuoksuista Lucian päivää kaikille pekonin ystäville!

Vinkki: mikäli et vielä keksinyt, mihin itse paistetun pekonin käyttäisi, niin katso parhaat pekonireseptimme!

Jaa
Tulosta

Blogit

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Uuden vuoden vastaanottajaiset ovat ainakin omassa taloudessa vuoden retein juhla, joten eväänkin tulee olla poikkeuksellisen maistuvaa.

Aamiaisesta kaikki alkoi

Aamiaisesta kaikki alkoi

Englantilainen aamiainen tuli 1970-luvulla tutuksi suomalaisille, kun reissaaminen ulkomailla yleistyi. Monet jäivät kaipaamaan erityisesti rapeaa pekonia, sillä pekonia ei vielä ollut Suomen markkinoilla.

Herkuista notkuva brunssipöytä

Herkuista notkuva brunssipöytä

Mitäpä jos kutsuisit viikonloppuna ystävät tai naapurit kylään ja tarjoaisit brunssin. Aamiainen ja lounas hoituvat samaan aikaan, syödään hitaasti ja paljon, jutellaan mukavia. Tästä on vaikea kieltäytyä!

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste