• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Pulled beef ja dry rub

Pulled beef ja dry rub

14.7.2016

Joko pulled pork alkaa kyllästyttää? Ajatus on edelleen hyvä ja lopputulos suussasulava, mutta jotain vaihtelua reseptiin ehkä kaipaisi. Jos et vielä ole kokeillut ylikypsää ja revittyä naudanlihaa, niin olisiko sen aika tulevana viikonloppuna?

Luulen, että suurin osa tämän blogin lukijoista on tehnyt itse pulled porkia, ja monilla se saattaa kuulua jo omiin bravuureihin. Hyvä niin, sillä onhan se todella vaivaton ja lähes kaikille maistuva liharuoka. Jos nyt kuitenkin nyhtöpossu alkaa tulla korvista ulos, voisi olla hyvä sauma kokeilla samaa haudutustemppua naudalle. Lopputulos on yhtä mehukas, mutta naudanliha antaa ruualle ihan toisenlaisen luonteen. Parhaiten pulled beef onnistuu naudan rasvaisimmista ja pitkää haudutusta vaativista ruhonosista, kuten lavasta tai etuselästä.

Myös maustamisessa kannattaa käyttää luovuutta, mikäli oma pulled-resepti alkaa kyllästyttää. Revittävän lihan voi maustaa joko kypsentämällä sen kastikkeessa tai liemessä tai kuten tässä reseptissä kuivamausteilla. Mauste-rub on ollut hitti tämän kesän grilliresepteissä, ja mausteiden hierominen raa’an lihan pintaan toimii tässäkin herkussa. Lihan voi halutessaan maustaa vaikka jo edellisenä päivänä ja antaa lihan maustua rauhassa jääkaapissa. Rubin mausteet päättääkin sitten kukin kokki omassa päässään, mutta hyviä perusmausteita ovat esimerkiksi, sipuli- ja valkosipulijauheet, paprikajauhe (savustettuna tai ilman), rouhitut pippurit, kuivatut yrtit, juustokumina ja erilaiset chilijauheet. Mausteseokseen kannattaa lisätä myös sokeria, joka paitsi antaa pintaan väriä kypsennyksen aikana, myös rikkoo lihan pintaa maustamisen aikana, ja saa mausteseoksen tunkeutumaan syvempään lihan sisään. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin esimerkiksi tumma ruokokidesokeri, jonka kidekoko on melko suuri.

Tässä reseptissä liha kypsennetään ilman kastiketta tai lientä, ja ensimmäinen tunti mennään vähän kovemmalla lämmöllä ja ilman kantta. Näin liha ehtii saada hyvän värin ja rapsakan pinnan. Tämän jälkeen pataan lisätään Coca-Colaa tai Pepsiä ja siirappia, jotka muodostavat kastikkeen yhdessä mausteiden ja lihasta irtoavan liemen kanssa. Sama homma onnistuu oikein hyvin myös grillissä, ja varsinkin hiiligrilli antaa lihalle mahtavan maun!

Kun liha on vihdoin valmista, sen kannattaa antaa jäähtyä kannen alla. Näin kaikki kuumasta lihasta haihtuva neste jää pataan, ja lisää lopputuloksen mehevyyttä. Hieman jäähtyneen lihan voi repiä säikeiksi kastikkeen joukkoon vaikka kahdella haarukalla, mutta itse teen repimisen mieluiten käsin. Ja näin kauan kypsyvää lihaa kannattaakin tehdä vähintään tuplasti tarpeeseen nähden, sillä menekki saattaa yllättää ensikertalainen. 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Lihamureke moneen makuun

Lihamureke moneen makuun

Lihamureke on ollut jo vuosikymmeniä yksi klassisimmista arkiruuista. Se on helppo valmistaa ja sitä voi tuunata ja maustaa lähes loputtomiin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi taco-tuorejuustolla täytetty tai välimerellisesti maustettu ja pestolla...

Kaikkea hyvää kaalista

Kaikkea hyvää kaalista

Kaaliruuat herättävät tunteita ja jakavat mielipiteitä – joku voisi syödä kaaliruokia vaikka joka päivä, kun toinen kakoo pelkästä kaalikeiton tuoksusta. Vaikka kaalia saakin kaupasta ympäri vuoden, kaaliruokien sesonki on nyt!

Flatbone - helppoa sormiruokaa grillistä

Flatbone - helppoa sormiruokaa grillistä

Flatbone on porsaan fileiden takaa leikattu rivi luunappeja, joiden ympärillä on mureaa ja tuhdisti maustettua lihaa. Ne ovat kuin pieniä ribsejä, mutta valmistuvat huomattavasti nopeammin. Voit asetella ne suoraan kuumaan...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

HK Todella nopeat mureat lastut

HK Todella nopeat mureat lastut

Katso kokkiemme reseptivinkit HK Todella nopeat ja mureat lastuille ja vie arkiruoka uudelle tasolle! Ohuet possu- ja naudanlastut kypsyvät airfryerissa kuudessa minuutissa – pannulla vielä nopeammin!

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Kun kiire painaa päälle ja arki pyörittää tiukassa aikataulussa, ruoanlaitto saattaa helposti jäädä jalkoihin. Onneksi nopeus ja herkullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita – etenkin, kun otat avuksi valmiit ja...

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Yhä useamman toivelistalla on ”vartissa valmis” arkiruoka eikä harmittaisi, vaikka ruoka olisi pöydässä tätäkin nopeammin. HK:n Todella nopeat mureat lastut viljaporsaan ja naudanlihasta ovat vastaus tähän toiveeseen, sillä ne valmistuvat...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste