• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Rapeaa naposteltavaa possun fileesuikaleista

Rapeaa naposteltavaa possun fileesuikaleista

2.11.2016

Todella nopeasti kypsyvät Rypsiporsas® Fileesuikaleet ovat parhaimmillaan esimerkiksi aasialaisissa wokruoissa, mutta niistä valmistat helposti myös herkullisen rapeaa naposteltavaa. Ne ovat ravitsevampia kuin sipsit, mutta vähintään yhtä hyviä!

Sipsien tapaan nämäkin rapeat herkut valmistetaan uppopaistamalla eli friteeraamalla. Friteeraus kotioloissa ei välttämättä kuulu ihan jokapäiväiseen ruoanvalmistukseen, joten varsinkin ensikertalaisen on syytä olla erityisen tarkkana öljyn lämpötilan kanssa. Suosittelenkin käyttämään lihalämpömittaria öljyn lämpötilan tarkkailuun.

Öljyn sopiva lämpötila on n.180 °C ja yli 200 °C lämpöinen öljy on jo vaarassa leimahtaa. Toisaalta öljyä ei saisi päästää jäähtymään liikaa, sillä silloin se imeytyy helpommin paistettavan ruoan pintaan, eikä pinnasta ei tule rapea. Siksi fileesuikaleet uppopaistetaan pienissä erissä ja öljyn annetaan kuumeta riittävästi erien välillä.

Jotta suikaleista saataisiin mahdollisimman rapeita, ne pyöritellään ensin maustetuissa jauhoissa. Parhaiten tähän tarkoitukseen sopii maissi- ja riisijauhojen sekoitus. Maissijauho on väriltään kellertävää, joten se antaa hyvän maun lisäksi myös väriä suikaleiden pintaan. Riisijauho puolestaan on erittäin hienoksi jauhettua, joten se ruskistuu hyvin nopeasti. Sen vuoksi se sopiikin tähän tarkoitukseen erinomaisen hyvin, sillä Rypsiporsas® fileesuikaleet eivät tarvitse kypsyäkseen kuin pienen hetken kuumassa öljyssä.

Rypsiporsas® fileesuikaleita kannattaa maustaa reilusti

Possunfilee on sellaisenaan hyvin miedon makuista lihaa. Sen vuoksi ennen friteeraamista fileesuikaleita kannattaakin maustaa rohkeasti. Tässä reseptissä käytän voimakkaan makuista japanilaista Togarashi-mausteseosta. Sitä et välttämättä löydä ihan jokaisesta perusmarketista, mutta ei hätää – melkeinpä mikä tahansa lihan maustamiseen tarkoitettu kuivamausteseos kelpaa. Togarashi ei sisällä suolaa, joten jos käytät jotain suolapitoista maustetta, jätä reseptissä lisättävä suola pois.

Friteerauksen jälkeen fileesuikaleiden annetaan hetki kuivahtaa ja jäähtyä talouspaperin päällä ennen nauttimista. Parhaimmillaan ne ovat vielä lämpiminä esimerkiksi riisin ja soijan kanssa, salaatin lisukkeena tai vaikka ihan sellaisenaan. 

Talouspaperi imee fileesuikaleiden pinnasta ylimääräisen rasvan

Kun seuraavan kerran mielesi tekee jotain pientä ja suolaista naposteltavaa, kokeile tätä!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Nopealla makumatkalla

Nopealla makumatkalla

Arki ja arjen kiireet. Takuulla tuttu aihe useimmille. Rypsiporsas® Crispy Chinese ja Red Thai Curry nopeat fileesuikaleet tuovat helpotusta tähän piinaavaan ongelmaan.

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Mitä oikeaan karjalanpaistiin kuuluu? Entä saako sen reseptiin kajota? Suuria kysymyksiä, jotka lähes poikkeuksetta herättävät tunteita. Mitä vähemmän ruuassa on raaka-aineita, sen vakavamman asian äärellä ollaan.

Hiihtoloman helpoimmat herkut

Hiihtoloman helpoimmat herkut

Koulujen hiihtolomaviikot ovat edessä, ja ulkona liikkumisen määrä lisääntyy. Se tuo tullessaan ainakin yhden takuuvarman asian – ISON nälän! Kun koko perhe lomailee, ulkoilee ja harrastaa yhdessä koko viikon, on...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste