• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Stroganoff täyttää vatsat ja lämmittää mielet

Stroganoff täyttää vatsat ja lämmittää mielet

17.11.2016

Stroganoff (eli Stroganov) valmistetaan perinteisesti naudanlihasta, mutta siitä on olemassa myös esimerkiksi possu-, makkara- ja jopa kasvisversioita. Keskitytään tällä kertaa kuitenkin siihen olennaisimpaan.

Naudanlihasta valmistetun stroganoffin oikeasta alkuperästä on sen verran monta versiota, että jätetään ruoan historia tähän virkkeeseen ja siirrytään sen valmistamiseen. Tämäkin on siis stroganoffin versio, eikä edes väitä olevansa juuri se aito, oikea ja alkuperäinen. Himottavan herkullisesta liharuoasta silti on kyse - tämän voisi laittaa jopa lohturuokaosastoon.

Stroganovin peruselementit ovat hyvälaatuinen naudanliha, venäläinen suolakurkku ja smetana. Jos venäläisen suolakurkun fermentoitu maku tuntuu liian voimakkaalta, ei ole suuri synti käyttää maustekurkkua sen sijasta.

Kukaan ei estä tekemästä stroganoffia vaikka sisäfileestä, mutta suosittelisin kuitenkin jättämään fileet pihvilihoiksi. Ehdottomasti paras ja murein lopputulos syntyy pitkän haudutusajan vaativasta naudanlihasta, kuten lavasta tai etuselästä. Niissä on myös sopivasti rasvaa, joka antaa lihalle makua ja mehevyyttä. Jos lapaa tai etuselkää ei ole tarjolla, voi lihaksi valita myös pitkää kypsentämistä vaativaa paistia, eli kulma- tai ulkopaistia.

No entäs se maustaminen? Pääosin stroganoffin maku syntyy hyvin ruskistetusta lihasta sekä suolakurkkujen ja smetanan happamasta mutta täyteläisestä mausta. Näiden lisäksi kaikki muu on ekstraa – no ehkä suolan voi kuitenkin vielä erikseen mainita. Mistään kovin kevyestä herkusta ei ole siis kyse, mutta eihän tähän aikaan vuodesta kaiken tarvitse olla niin kevyttä. Kunhan ruoka on hyvää ja se lämmittää myös mieltä.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Lämmittävät lihapadat

Lämmittävät lihapadat

Nyt kun lämpötila pyrkii ainakin osassa Suomea pysyttelemään vielä pakkasen puolella, on aika kaivaa esiin uskolliset valurautapadat kaapin perältä ja parhaimmat patareseptit HK Lihakoulun reseptiarkistosta.

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Karjalanpaisti kolmella tavalla

Mitä oikeaan karjalanpaistiin kuuluu? Entä saako sen reseptiin kajota? Suuria kysymyksiä, jotka lähes poikkeuksetta herättävät tunteita. Mitä vähemmän ruuassa on raaka-aineita, sen vakavamman asian äärellä ollaan.

Karvaimmat kouluruokamuistot osa 3- Tilliliha

Karvaimmat kouluruokamuistot osa 3- Tilliliha

Tilliliha on varmasti yksi eniten tunteita herättävimmistä ruoista – tillihän on kalan mauste! Mutta voisiko tästä kouluruokien klassikosta saada jollain konstilla maistuvampaa?

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste