Flatbone - helppoa sormiruokaa grillistä
Flatbone on porsaan fileiden takaa leikattu rivi luunappeja, joiden ympärillä on mureaa ja tuhdisti maustettua lihaa. Ne ovat kuin pieniä ribsejä, mutta valmistuvat huomattavasti nopeammin. Voit asetella ne suoraan kuumaan grilliin tai hauduttaa niitä ensin uunissa.
Suoraan grilliin
1. Grillaa Flatbonet suoralla lämmöllä. Hiilloksen ei tarvitse olla ihan kuumimmillaan tai kaasuliekin täysillä, sillä Flatbonet viihtyvät grillissä 10-15 minuuttia. Muista käännellä välillä.
2. Nostele Flatbonet lautaselle ja anna niiden hengähtää viitisen minuuttia. Flatbonet on hyvä nauttia hieman jäähtyneinä, sillä ne kuuluu syödä sormin! Haarukkaa tarvitaan ainoastaan lisukkeena nautittaville Gremolata-perunoille.
Haudutellen ja kastikkeen kera
Voit myös hauduttaa Flatbonet ensin kypsiksi ja viimeistellä ne nopeasti kuumassa grillissä.
1. Siirrä Flatbonet uunivuokaan ja lisää vuoan pohjalle 1 dl vettä.
2. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa tunnin verran.
3. Nostele Flatbonet lautaselle ja kaada vuoan pohjalla oleva liemi kattilaan.
4. Kiehauta liemi ja lisää joukkoon 3 rkl voita.
5. Pyöräytä kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Viimeistele flatbonet kuumassa grillissä rapeiksi ja dippaile kastikkeeseen. Hot hot HOT!