Gluteeniton pizzapohja kukkakaalista

Netistä löytyy monenlaista ohjetta gluteenittomaan kukkakaalista valmistettuun pizzapohjaan, mutta tämä on mielestäni paras. Juuri sopiva yhdistelmä pinnan rapeutta ja sisustan mehevyyttä. Tätä haluat tehdä uudestaankin!

Pizzapohjan voi toki valmistaa pelkästä kukkakaalista ja juustosta, kuten joissain ohjeissa neuvotaan. Silloin tosin pohjasta saattaa tulla helposti hajoava, eikä pizzaviipaleen syöminen onnistu oikein millään. Muutenkaan pohjan rakenne ei vastaa käsitystäni hyvästä pizzapohjasta. Kananmunahan ei perinteiseen pizzataikinaan kuulu (tosin eipä kuulu juustokaan), mutta tässä tapauksessa sillä on varsin perusteltu rooli. Kananmuna sitoo kypsyessään kukkakaalimassaa juuri sopivasti, ja valmiin pizzan syöminen onnistuu sormin. Ja miksikö ei voisi syödä haarukalla ja veitsellä? Koska pizza KUULUU syödä sormin =) Liikaa kananmunaa taikinaan ei kuitenkaan kannata laittaa, sillä silloin pohjasta tulee liian kuohkea ja rapeus kärsii.

Kukkakaalipohjasta löytyy myös juustottomia reseptejä. Toimiihan se niinkin, mutta pohjan maku on silloin ihan eri. Juusto pehmentää sopivasti kukkakaalin pientä karvautta ja antaa muutenkin makuun täyteläisyyttä.

Vielä yksi vinkki ennen kuin aloitat: älä aja kukkakaalia täysin soseeksi! Taikinasta tulee silloin mössö, eikä siitä tehtyä pizzaa ole kiva syödä. Kun kukkakaaliin jättää vähän rakennetta, suutuntuma paranee huomattavasti.

Nautinnollisia pizzahetkiä!


Reseptit