• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Herkuista notkuva brunssipöytä

Herkuista notkuva brunssipöytä

23.8.2017

Mitäpä jos kutsuisit viikonloppuna ystävät tai naapurit kylään ja tarjoaisit brunssin. Aamiainen ja lounas hoituvat samaan aikaan, syödään hitaasti ja paljon, jutellaan mukavia. Tästä on vaikea kieltäytyä!

Hyvän ja monipuolisen brunssin valmistaminen vaatii aikaa jaa vaivaa, joten sitä ei tule tehtyä ihan joka sunnuntai. Valmistelut on hyvä aloittaa jo edellisenä päivänä, jolloin brunssipäivän paine vähenee huomattavasti. Ihan kaikkea ei tietenkään tarvitse valmistaa itse, mutta keräsin tähän muutaman hyvän reseptin itse tehdyille brunssipäivän mutkattomille herkuille.

Brunssin hauskuus on siinä, että siinä voit vapaasti yhdistellä aamiaisen ja lounaan parhaat puolet, ilman mitään sen kummempia kaavoja tai sääntöjä. Ei ole erikseen alku- tai pääruokia – kaikkea voi kerätä lautaselleen ja syödä mielensä mukaan ja haluamassaan järjestyksessä.

Kananmunaruoat kuuluvat moneen aamiaispöytään, joten napataan sieltä kinkku-uunimunakas. Munakasmassan voit valmistaa jo edellisenä päivän jääkaappiin odottelemaan ja kypsentää sen ennen vieraiden saapumista. Munakkaan ei tarvitse olla tarjoiltaessa ihan kuumaa, joten ajoitus paistamisen kanssa ei ole niin tarkkaa. Uunimunakkaan kypsentäminen ei vaadi hellan ääressä päivystämistä, ja suurempikin munakas valmistuu helposti muita hommia hoidellessa.

Brunssi yhdistää aamiaisen ja lounaan

Pekoni ja päärynä ovat loistava makupari – suolaista ja makeaa. Tämä pekoni-päärynäpiiras kannattaa ehdottomasti valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin maut tasoittuvat yön aikana jääkaapissa. Pieni lämmitys uunissa munakkaan jälkilämmöissä on kuitenkin paikallaan ennen tarjoamista. Päärynäsesongin ulkopuolella piiraan voi valmistaa myös makeista säilykepäärynöistä.

Sitten vähän jotain sormilla syötävää ja vähemmän valmistusta vaativaa. Pienet valmiina myytävät cocktailpiirakat saavat pinnalleen ohuen viipaleen herkkumaksamakkaraa ja hunnukseen vielä nokareen fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Yksinkertainen mutta koukuttavan hyvä yhdistelmä!

Ihana klassikko, caesarsalaatti, sopii brunssipöytään kuin voisilmä puuroon! Tarjoa salaatti ihan sellaisenaan tai tuunaa rapeaksi paistetulla Amerikan pekonilla tai murustetuilla lihasipseillä.

Brunssin ei ole tarkoituskaan olla mikään erityisen kevyt, joten mahdutetaan pöytään vielä briejuustolla ja kalkkunanfileellä täytetyt croissantit. Croissanteiksi ei kannata valita ihan niitä kaikkein suurimpia, jos haluaa jättää tilaa vielä brunssin päätteeksi tarjoiltavalle smoothielle.

Myös lihapyörykät ja nakit ovat helppoa brunssiapetta

Kaiken tuhdin syötävän keskellä ei ole syytä unohtaa tuoreita hedelmiä, jotka nekin kuuluvat hyvän brunssin antimiin ja raikastavat valikoimaa. Niitä voi tietysti laittaa tarjolle ihan sellaisenaan, mutta itse ainakin tykkäisin, jos hedelmät olisi kuorittu, valmiiksi paloiteltu ja nätisti aseteltu. Hedelmäpalojen seuraksi kannattaa laittaa tarjolle myös maustamatonta jogurttia ja granolaa.

Eikä unohdeta juomia ja makeaa lopetusta! Perinteisesti brunssi alkaa lasillisella kuohuviiniä tai samppanjaa, unohtamatta kuitenkaan kahvia, teetä ja tuoremehuja. Juuri nyt on mustikka-aika, joten käytetään sesongin parhaat antimet tuoreina. Makean, vaan silti raikkaan kruunun tulevan viikonlopun brunssille antaa mustikka-kardemummasmoothie, jonka kannattaa antaa maustua jääkaapissa tunnin tai pari. Yhden hengen lasilliseen tarvitset:

1 dl tuoreita mustikoita
1 dl maitoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sokeria
¼ tl jauhettua kardemummaa

Kerro määrät tarpeen mukaan, kaikki sauvasekoittimella tai blenderillä sileäksi, ja viimeistään nyt olet vieraiden silmissä voittaja!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Aamiaisesta kaikki alkoi

Aamiaisesta kaikki alkoi

Englantilainen aamiainen tuli 1970-luvulla tutuksi suomalaisille, kun reissaaminen ulkomailla yleistyi. Monet jäivät kaipaamaan erityisesti rapeaa pekonia, sillä pekonia ei vielä ollut Suomen markkinoilla.

Uusi vuosi, uudet kujeet

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuodenvaihde on perinteisesti päätösten ja uusien lupausten aikaa. Joku aloittaa tipattoman tammikuun, toinen karkkilakon ja kolmas päättää, että urheilullinen elämä alkaa nyt. Ei päivää ilman askelkyykkyjä.

Eggs Benedict ja uppomunan salaisuus

Eggs Benedict ja uppomunan salaisuus

Mitä olisi isänpäivän aamu ilman kananmunia ja pekonia. Tällä kertaa isä nauttii aamiaiseksi rapean pekonin lisäksi uppomunia, joiden valmistus ei ole niin vaikeaa kuin ehkä luulet.

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste