• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Kaikkea hyvää kaalista

Kaikkea hyvää kaalista

28.8.2017

Kaaliruuat herättävät tunteita ja jakavat mielipiteitä – joku voisi syödä kaaliruokia vaikka joka päivä, kun toista pelkkä kaalikeiton tuoksu ällöttää. Vaikka kaalia saakin kaupasta ympäri vuoden, kaaliruokien sesonki on nyt!

Keräkaali eli valkokaali… puhekielessä ihan kaali vaan, tarjoaa edullista herkkua ruokapöytiin ympäri vuoden. Varhaisimmat lajikkeet saadaan käyttöön heti alkukesästä ja ne ovat ihanan rapeita ja makeita! Myöhäisimmät talvilajikkeet antavat satonsa vasta ihan talven kynnyksellä, ja ne säilyvät hyvin vaikka läpi talven. Periaatteessa minkä tahansa näistä suosituimmista kaaliresepteistämme voit valmistaa mistä tahansa lajikkeesta, mutta myöhäisemmät lajikkeet vaativat aina enemmän kypsentämistä.

Kaalikääryleet
Kaalikääryleet on klassikkoruoka, jota kokkaillaan kotikeittiöissä eniten juuri näihin aikoihin, elo-syyskuussa. Kaalin lehtiä on paljon helpompi käsitellä ja rullailla, kun lehdet ensin ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä ja niistä poistetaan kova rankaosa. Kaalikääryleiden reseptistä löydät näppärimmän tavan lehtien irrottamiseen ja ryöppäämiseen. Tämän vuoden osalta on vähän myöhäistä, mutta ensi kesänä kannattaa kokeilla valmistaa tätä herkkua myös rapeasta varhaiskaalista, joka kypsyy myöhäisempiä lajikkeita nopeammin. 

Valkokaalin lisäksi myös savoijinkaali on erinomaisen hyvä käärylekaali

Kaalikeitto
Kiireettä hauduteltu kaalikeitto kuuluu syksyyn ja talveen. Parhaat kaalikeitot syntyvät pitkää hauduttamista vaativista lihoista, joten kaalikin saa olla loppusesongin kaalia – raakana kovaa ja sitkeää, mutta pitkään haudutettuna ihanan pehmeää ja makeaa. Kaalikeitto ei siis ole varsinaista pikaruokaa, mutta vaikeaa sen valmistaminen ei ole.

Ai ettei kaalikeitto muka maistu lapsille...

Kaalilaatikko
Ainakin kommenttien määrästä ja voimasta päätellen kaalilaatikko on karjalanpaistin ohella yksi tunteita herättävimmistä ruuista. Maailman parhaimpia kaalilaatikkoreseptejä on varmasti yhtä monta kuin niiden tekijöitä, ja jokaisella tekijällä on varmasti omat tiukat kriteerinsä raaka-aineiden suhteen. Keiton tapaan myös kaalilaatikkoon sopii hyvin myöhäisemmät syys- ja talvikaalit, sillä laatikon saa antaa rauhassa muhia uunin lämmössä. Käytännössä samoista raaka-aineista kuin keitto ja laatikko, syntyy myös liedellä valmistuva kaalipata.

Kaalilaatikko on yksi omista lempiruuistani

Paahdettu kaali
Yksi alkukesän parhaista herkuista on varhaiskaali, joka kypsyy ja pehmenee nopeasti grillissä tai uunin grillivastuksen alla paahtamalla. Myös myöhäisempiä kaalilajikkeita voi paahtaa kypsäksi, mutta koska kypsymisaika on pidempi, lämpötilan kanssa kannattaa olla vähän maltillisempi. Kokeile vaikkapa lisukkeeksi kokonaisena kypsennetylle porsaan sisäfileelle.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste