Kiireisen arjen pelastaja - PoPo®-risotto

Vaikka aikaa vievä ja vähän kikkailevakin ruuanlaitto on joskus parasta mahdollista terapiaa kiireiselle mielelle, sille valitettavan harvoin löytyy tilaa aikatauluista. Kiireisen lapsiperheen pelastaja on nopeasti ja yhdessä kattilassa valmistuva ruoka, joka on kaiken lisäksi vielä hyvää!

Kyseessä ei ole italialainen, samettisen pehmeä ja rakenteeltaan lähes juokseva risotto, jossa riisi jätetään kypsyydeltään monen suomalaisen makuun liiankin napakaksi. Nyt tehdään helppoa ja nopeaa arkiruokaa, käytetään ihan tavallista pitkäjyväistä riisiä, eikä riisin keittoaikakaan ole ihan niin sekunnin päälle.

PoPo® jauhis sisältää jo itsessään 25 % suomalaista porkkanaa, mutta kasvisten lisääminen ruokaan on harvoin vahingoittanut ketään. Erilaisten pakastevihannesten valikoima kaupoissa on nykyään vähintäänkin runsas, mutta moni vierastaa edelleen niiden käyttöä. Kiireisessä ruuanlaitossa oikaistaan aina kun se on mahdollista, ja pakastevihannekset ovat yksi parhaimmista oikoteistä. Niiden käytössä ei ole mitään hävettävää. Toki pakastevihanneksissakin on eroja, mutta kokeilemalla löydät varmasti omat ja perheen suosikit.

pakastekasvikset.jpgPakastekasviksia löytyy joka makuun

Toinen perusteetonta häpeän viittaa kantava ainesosa on lihaliemikuutio. Se ei ehkä sellaisenaan rouskuteltuna ole ihan parasta mahdollista ravintoa, mutta maustajina ja tuunaajina liemikuutiot ovat ässiä. Liemikuutio korvaa useimmiten kokonaan lisättävän suolan, joka on hyvä ottaa huomioon valmiita reseptejä muunneltaessa.

Viimeisen silauksen PoPo®-risotolle antaa reilu nokare tuorejuustoa. Myös tuorejuustojen valikoimissa on mistä valita, ja valinnalla voit paljonkin vaikuttaa ruuan lopulliseen makuun.


Reseptit