Kokeile tätä kotona - Lihamestarin maksapihvit

Jauhelihapihvit ovat perus arkiruokaa monessa perheessä. Kaikkeen ruokaan - jopa jauhelihapihveihin -saattaa joskus kyllästyä, joten pienet tuunausvinkit ovat enemmän kuin paikallaan. Jauhelihapihvien tuunauksessa ei kuitenkaan kannata lähteä merta edemmäs kalaan, sillä uusi tapa maustaa löytyy lähempää kuin luuletkaan.

Maksapihvit ovat melko jyrkästi mielipiteitä jakava ruoka – maksan mausta joko pitää tai sitä inhoaa. Tätä reseptiä kannattaa myös maksalle irvistävien kokeilla, sillä Lihamestarin maksapihveissä maksa maistuu huomattavan vienosti ja hienotunteisesti.

lihamestarin-maksapihvit-3.jpg
Pihvien maustamiseen ei välttämättä tarvita muuta kuin Kalaasi maksapasteija

 

lihamestarin-maksapihvit-2.jpg
Lihamestarin maksapihvit paistetaan tavallisten jauhelihapihvien tapaan

Tämä yksinkertaisuudessaan nerokas resepti yhdistää naudan jauhelihan ja HK Kalaasi maksapasteijan. Jauheliha antaa pihveille perinteisiä jauhemaksapihvejä lihaisamman maun ja rakenteen, ja yksi pötkö hienostuneen makuista Kalaasia maustaa 400 grammaa jauhelihaa juuri sopivasti. Edes suolaa tai pippuria et välttämättä tarvitse, mutta oman maun mukaan niitä voi toki lisätä joko taikinaan tai vasta pöydässä.

lihamestarin-maksapihvit.jpg

Lisukepuolella maistuu tietysti perinteinen maksan kaveri, puolukkahillo, jota moni nauttii myös ihan perinteistenkin jauhelihapihvien ryydittäjänä.

<iframe width="517" height="316" src="https://www.youtube.com/embed/rZpeXTGEsac" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Reseptit