Letunkääntäjän parempi iltapala

Onhan se tietysti vähän kaukaa haettua, että lettukesteistä jäisi lettuja tähteille. Sekin ihme on kuitenkin joskus tullut nähtyä, eivätkä jääkaapissa yöpyneet letut jaksa sellaisenaan säväyttää enää seuraavana päivänä. Niille kannattaakin antaa uusi elämä herkullisella täytteellä ja rapealla gratinoinnilla.

Lettujen täytteen ei tarvitse olla mitään vaikeaa tai vaivalloista, vaan siinäkin kannattaa hyödyntää edellispäivien tähteitä. Esimerkiksi jauhelihakastikkeet, kypsennetyt kasvikset, aamiaispekonit, juustonkannikat ja jopa keitetyt kananmunat sopivat hyvin lisättäväksi täytteen joukkoon. Täytteessä saa olla reilusti makua, sillä kyllähän vastapaistetuissakin letuissa varsinainen juttu on siinä, mitä niiden päälle laitetaan.

Kreppien gratinointi kuumassa uunissa saa aikaan viimeisen silauksen, joka on ainakin omasta mielestäni tämän ruoan tärkeimpiä juttuja. Kyllähän se pinnassa oleva juustopitsikin maistuu hyvältä, mutta rapeat, jopa hieman kuivahtaneet rullien päädyt yhdistettynä mehevään täytteeseen tekevät tästä herkusta täydellisen!


Reseptit