Lihaisat grilliluut meheviksi kaikessa rauhassa
Viljaporsaan lihaisa rintaluu, Riblet, menee kypsentämisen suhteen samaan sarjaan Spare ribsien kanssa. Ribletin kypsentäminen onnistuu suoraan grillissäkin, kunhan sen pitää epäsuorassa lämmössä ja grillin lämmön riittävän alhaisena (n. 100-120 °C).
Ribletien kanssa parhaimpaan lopputulokseen pääset kuitenkin esikypsentämällä ne uunissa foliolla peitettynä. Näin lihasta saadaan murean kypsää, eikä liha pääsee kuivumaan.
Matalassa lämmössä kypsentäminen pitää lihan rakenteen koossa ja mahdollistaa pitkän kypsennysajan. Pitkä kypsennysaika puolestaan tekee lihasta suussasulavan mureaa ja luut irtoavat lihasta kuin itsestään.
Näin onnistut:
Hauduta ensin uunissa
1. Laita Ribletit voideltuun uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla.
2. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1,5 h.
3. Grillaa vielä lihan pinta rapeaksi kuumassa grillissä.
4. Sivele grillaamisen aikana Ribletien pintaan uunivuoan pohjalle jäänyttä lientä.
Tai laita suoraan grilliin
Grillaa miedossa ja epäsuorassa lämmössä (100-120 °C) n. 1,5 - 2 h välillä käännellen ja grillisumulla kostutellen. Pidä huoli, ettei grillin lämpötila pääse liiaksi nousemaan. Näin liha pysyy mehukkaana.
Tarjoa ribletin kastikkeeksi yrttistä Chimichurria.