Mehukasta ronskisti sormin

Suurikokoiset possun kylkiluurivit, Spare Ribsit, ovat grillilihojen kuninkaat! Ribsit, kuten monet muutkin luulliset grillilihat, ovat parhaimmillaan hitaasti ja matalassa lämmössä kypsennettynä. Näin liha saadaan riittävän kypsäksi ilman liiallista kuivumista.

Kaksi takuuvarmaa valmistustapaa HK Spare Ribseille:

1. Esikypsennä
Mausta Spare Ribsit kevyesti suolalla ja grillauskastikkeella ja kypsennä 150-asteisessa uunissa folion alla kolme tuntia. Anna jäähtyä, leikkaa luiden väleistä paloiksi ja viimeistele kuumassa grillissä grillauskastikkeella sivellen.

2. Suoraan grilliin
Mausta Spare Ribsit kevyesti suolalla ja halutessasi myös kuivamausteilla eli dry rub -seoksella. Grillaa miedossa ja epäsuorassa lämmössä (100-120 °C) kolme tuntia välillä käännellen ja grillisumulla kostutellen.

HK Spare Ribsit ovat maustamattomia, joten lopputulos on aina juuri sellainen kuin haluat. Voit maustaa ribsit hieromalla kuivamausteita niiden pintaan, hauduttamalla ne mausteliemessä ennen grillaamista tai sivelemällä grillauskastiketta niiden pintaan grillaamisen aikana. Ribsien savustaminen yksi hyvä keino maustaa, sillä savun ja kevyen suolan lisäksi ribsit eivät juuri muuta makua kaipaa. 

Kypsä ja rasvainen possunliha vaatii kaverikseen jotain raikasta, hapanta, makeaa ja rapeaa. Kuivatuilla karpaloilla ryyditetty klassinen kaali-porkkanasalaatti eli Coleslaw on tähän kohtaan nappivalinta!


Reseptit