Murea ja luuton porsaan rinta maistuu kolapapujen kanssa

Savuinen ja hyvin maustettu Smoky Brisket sopii vaikka suoraan grilliin! Se on täyttä lihaa, eikä se vaadi mitään esikypsentämistä tai muuta kikkaikua. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joiden avulla onnistut takuuvarmasti.

1. Liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tunti ennen grillauksen aloittamista. Näin liha ei joudu grilliin ihan jääkaappikylmänä ja se kypsyy nopeammin ja tasaisemmin. Odotellessa voit vaikka valmistaa kolapavut, joka on tämän kesän halutuin grillilisuke. 

2. Lihan grillaaminen aloitetaan suoraan hiilloksen tai polttimen yläpuolella, jotta lihan pintaan saadaan hyvä väri ja grillauksen aromi. Kun grilli on riittävän kuuma, pari minuuttia per puoli riittää hyvin. 

3. Tämän jälkeen Smoky Brisketin grillaamista jatketaan viitisen minuuttia epäsuoralla lämmöllä, eli se siirretään grilliritilällä pois hiilloksen tai kaasugrillin polttimen yläpuolelta. Näin se kypsyy loppuun miedommassa lämmössä, ja lopputulos on mehevä. 

4. Parhaiten onnistut, kun käytät apuna lihalämpömittaria. Kun Smoky Brisketin sisälämpötila on 65 astetta, se nostetaan pois grillistä vetäytymään.

 5. Liha saa vetäytyä kevyesti folioon käärittynä 5-10 minuuttia. Sen aikana lihan sisälämpötila nousee vielä usean asteen. 

Smoky Brisket kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi lihan syyrakenteen vastaisesti. Näin jokainen viipale on suussasulavan murea. Lisukkeena maistuu makean suolaiset kolapavut.


Reseptit