Naudanpihvin grillaaminen

Pihvin grillaamisessa on muistettava kaksi perussääntöä: huoneenlämpöinen liha ja kuuma grilli

Onnistuminen vaatii hieman tarkkaavaisuutta, mutta mistään kovin vaikeasta toimenpiteestä ei ole kyse.

Alla olevat ohjeet pätevät sekä naudan sisä- että ulkofileepihveille. Näillä onnistut varmasti!

  1. Vaihe

grillivinkit-entrecote-1-lore.jpg

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen grillaamisen aloittamista, sillä jääkaappikylmä liha kypsyy epätasaisesti. Kun kuivaat pihvien pinnan talouspaperilla juuri ennen grillausta, pihvit ruskistuvat kauniimmin eivätkä ne tartu kiinni grilliin. Malta kuumentaa grilli riittävän kuumaksi.

  1. Vaihe

grillivinkit-entrecote-2-lore.jpg

Kun pihvin pintaan alkaa muodostua punaista lihasnestettä, on aika kääntää pihvit.

Kun pinta pisaroi, on aika kääntää pihvit.

 

3. Vaihe

grillivinkit-entrecote-3-lore.jpg

Mausta grillipihvit vasta kääntämisen jälkeen. Näin mausteet pysyvät paremmin pihvin pinnassa, eivätkä tipu grilliin. Kun pintaan ilmestyy taas punaista lihasnestettä, ovat pihvit "medium", eli sisältä punertavat. Jos haluat pihveistäsi kypsemmät, pienennä grillin lämpötilaa ja jatka vielä hetki grillaamista. Nosta valmiit pihvit hetkeksi folion sisään vetäytymään ennen nauttimista, jotta niiden lämpötila ehtii tasaantua ja ne pysyvät mehukkaina.