Parhaat pekoniherkut grillistä

Pekoni on rasvaisuutensa ja savuisen makunsa ansiosta mitä mainioin grillattava. Tässä koottuna tämän grillikauden parhaat pekonivinkit!

Pekoni maustaa ja mehevöittää kaikkea grillattavaa – lihaa, kananpoikaa, kasviksia, jopa kalaa.

  1. Kääräise paksujen fileepihvien ympärille pekoniviipale ja kiinnitä saumakohta hammastikulla. Pekoni pitää pihvit muodossaan, suojaa pihvejä kuivumiselta ja tietysti maistuu taivaallisen hyvältä! Muista poistaa tikut ennen syömistä.

  2. Jos kypsiä uusia perunoita on jäänyt edelliseltä päivältä yli, pujottele niitä varrastikkuihin vuorotellen pekoniviipaleen kanssa. Grillaa sitten vartaisiin rapea pinta. Muuta maustamista ei tarvita!

  3. Kokeile yhdistää pekonia ja makeaa ananasta, toimii hyvin! Leikkaa ananaksesta kapeahkoja lohkoja ja kääri ne pekoniin ennen grillaamista. Voit myös ensin marinoida ananakset valkosipulilla, chilillä ja tuoreella korianterilla.

  4. Jos Parmankinkku ja meloni alkaa kyllästyttää, vaihda ne omenaan ja pekoniin. Kääri reilun kokoiset omenalohkot pekoniin ja grillaa pinnat rapeiksi. NAM!

Jos et vielä ole kokeillut valmiiksi vartaaseen käärittyä pekonia, suosittelen tutustumaan siihen esimerkiksi pekonigrissinien muodossa.


Reseptit