• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Reseptivinkit juhannukseksi

Reseptivinkit juhannukseksi

14.6.2017

Tässäpä hyvä ja toimiva juhannusmenu, jonka voit toteuttaa joko sellaisenaan tai poimia siitä itsellesi parhaat palat.

Keskikesän tärkein ruokajuhla lähestyy, ja monen kodin ja kesämökin tulisieluiset grillaajat haluavat tarjota parasta mahdollista ruokaa perheilleen ja vierailleen. Ruokien valinta ja valmistamisen oikea ajoittaminen saattavat aiheuttaa pientä päänvaivaa, varsinkin jos grillijuhlien järjestäminen ei ole ihan sitä kaikkein tutuinta puuhaa.

Alkuruoaksi pekoniparsaa sitruunabalsamilla ja grillattua valkosipulileipää

Pian päättyvästä parsakaudesta kannattaa nyt ottaa kaikki irti, ja tarjota alkuun grillirapeita ja ihanan herkullisia pekoniin käärittyjä parsoja.  Pekonin rasvaisuutta saadaan taitettua sitruunaisella balsamicokastikkeella, jolla ruualle saadaan riittävästi sen tarvitsemaa happamuutta. Parsat ja kastikkeen voit esivalmistaa jo hyvissä ajoin ennen H-hetkeä.

Kokeile pekoniparsojen seuraksi helppoa valkosipulista grillileipää. Halkaise esipaistettu ciabatta-leipä tai muutama ciabatta-sämpylä ja sivele leikkuupinnoille valkosipulimurskalla maustettua oliiviöljyä. Grillaa leivät rapeiksi, mutta varo palamista!

Pääruokana vartaita, grillimaissia ja kolapapuja

Liha-kasvisvartaat ovat helposti muunneltava grilliruoka, jossa saat valmistettua samaan aikaan sekä lihan että kasvislisukkeet. Vartaisiin voi laittaa melkeinpä mitä tahansa grillattavaa, lihaa, makkaraa, kasviksia ja hedelmiä. Varraslihan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen kypsennysaikaan – nopeasti kypsyvät lihat sopivat vartaisiin. Esimerkiksi possun sisäfilee ja naudan ulkofilee tai sisäpaisti kypsyvät nopeasti ja ovat siis nappivalinta vartaisiin.

Näiden vartaiden mukana lautaselle saadaan myös perunaa, mutta jos haluat ottaa kaiken irti varhaisperunoiden lyhyestä sesongista, voit valmistaa lisäksi myös perunasalaatin. Sour Cream & Onion –perunasalaatti on saanut makunsa saman nimisten perunalastujen innoittamana. Siihen voi jäädä helposti koukkuun.

Esikypsennetty maissintähkä on helppoa ja herkullista grillattavaa ihan sellaisenaankin, mutta pienillä tuunauksilla maisseihin saa nopeasti toisenlaista makua ja ulkonäköä. Valitse näistä neljästä mieleisesi tai kokeile kaikkia.

Erilaiset papumuhennokset ovat suosittu grilliruokien lisuke Amerikassa. Kypsistä säilykepavuista, kolajuomasta ja pekonista syntyy ihana suolaisen ja makean liitto, ja pavut saavat rauhassa muhia grillin lämmössä kaiken muun valmistelun ajan. Kolapavut voit halutessasi valmistaa jo edellisenäkin päivänä ja kuumentaa uudelleen grillissä tai uunissa.

Raikkauden nimissä suosittelen näiden lisäksi pyöräyttämään vielä yksinkertaisen vihreän salaatin, jossa kotimaiset kasvikset pääsevät oikeuksiinsa.

Jälkiruokavinkki: grillaa pullapitkosta leikattuja viipaleita kevyesti ja tarjoile ne mehustettujen mansikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa. Mehusta mansikat leikkaamalla ne lohkoiksi ja pyöräyttämällä joukkoon hieman sokeria. Anna mehustua 30 minuuttia. Sokeri irrottaa mansikoista hieman nestettä ja voimistaa mansikoiden ihanaa makua!

Herkullista juhannusta!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Esivalmistelu on puoli ruokaa piknikkiä suunnitellessa. Pienellä vaivannäöllä ennakkoon säästyy itse piknikillä ollessa suuremmalta stressaamiselta ja voi keskittyä olennaiseen – eli syömiseen. Suurimman osan tarjottavista, jotka vaativat jonkinasteista valmistamista, pystyy...

Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesä on juhlien aikaa. Eriskummallisen maailmantilanteen vuoksi juhlien kokoa luultavasti rajoitetaan aiempaa pienempään joukkoon, mikä puolestaan mahdollistaa juhlaeväiden tekemisen monipuolisemmin. Nyt voidaan hyvillä mielin unohtaa ne 90-luvulle jämähtäneet iänikuiset voileipäkakut...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste