• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Reseptivinkit juhannukseksi

Reseptivinkit juhannukseksi

HK Koekeittiö
14.6.2017

Tässäpä hyvä ja toimiva juhannusmenu, jonka voit toteuttaa joko sellaisenaan tai poimia siitä itsellesi parhaat palat.

Keskikesän tärkein ruokajuhla lähestyy, ja monen kodin ja kesämökin tulisieluiset grillaajat haluavat tarjota parasta mahdollista ruokaa perheilleen ja vierailleen. Ruokien valinta ja valmistamisen oikea ajoittaminen saattavat aiheuttaa pientä päänvaivaa, varsinkin jos grillijuhlien järjestäminen ei ole ihan sitä kaikkein tutuinta puuhaa.

Alkuruoaksi pekoniparsaa sitruunabalsamilla ja grillattua valkosipulileipää

pekoniparsaa-1-.jpg

Pian päättyvästä parsakaudesta kannattaa nyt ottaa kaikki irti, ja tarjota alkuun grillirapeita ja ihanan herkullisia pekoniin käärittyjä parsoja.  Pekonin rasvaisuutta saadaan taitettua sitruunaisella balsamicokastikkeella, jolla ruualle saadaan riittävästi sen tarvitsemaa happamuutta. Parsat ja kastikkeen voit esivalmistaa jo hyvissä ajoin ennen H-hetkeä.

Kokeile pekoniparsojen seuraksi helppoa valkosipulista grillileipää. Halkaise esipaistettu ciabatta-leipä tai muutama ciabatta-sämpylä ja sivele leikkuupinnoille valkosipulimurskalla maustettua oliiviöljyä. Grillaa leivät rapeiksi, mutta varo palamista!

Pääruokana vartaita, grillimaissia ja kolapapuja

liha-kasvisvartaat.jpg

Liha-kasvisvartaat ovat helposti muunneltava grilliruoka, jossa saat valmistettua samaan aikaan sekä lihan että kasvislisukkeet. Vartaisiin voi laittaa melkeinpä mitä tahansa grillattavaa, lihaa, makkaraa, kasviksia ja hedelmiä. Varraslihan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen kypsennysaikaan – nopeasti kypsyvät lihat sopivat vartaisiin. Esimerkiksi possun sisäfilee ja naudan ulkofilee tai sisäpaisti kypsyvät nopeasti ja ovat siis nappivalinta vartaisiin.

Näiden vartaiden mukana lautaselle saadaan myös perunaa, mutta jos haluat ottaa kaiken irti varhaisperunoiden lyhyestä sesongista, voit valmistaa lisäksi myös perunasalaatin. Sour Cream & Onion –perunasalaatti on saanut makunsa saman nimisten perunalastujen innoittamana. Siihen voi jäädä helposti koukkuun.

Esikypsennetty maissintähkä on helppoa ja herkullista grillattavaa ihan sellaisenaankin, mutta pienillä tuunauksilla maisseihin saa nopeasti toisenlaista makua ja ulkonäköä. Valitse näistä neljästä mieleisesi tai kokeile kaikkia.

maissia-neljällä-tavalla.jpg

Erilaiset papumuhennokset ovat suosittu grilliruokien lisuke Amerikassa. Kypsistä säilykepavuista, kolajuomasta ja pekonista syntyy ihana suolaisen ja makean liitto, ja pavut saavat rauhassa muhia grillin lämmössä kaiken muun valmistelun ajan. Kolapavut voit halutessasi valmistaa jo edellisenäkin päivänä ja kuumentaa uudelleen grillissä tai uunissa.

Raikkauden nimissä suosittelen näiden lisäksi pyöräyttämään vielä yksinkertaisen vihreän salaatin, jossa kotimaiset kasvikset pääsevät oikeuksiinsa.

Jälkiruokavinkki: grillaa pullapitkosta leikattuja viipaleita kevyesti ja tarjoile ne mehustettujen mansikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa. Mehusta mansikat leikkaamalla ne lohkoiksi ja pyöräyttämällä joukkoon hieman sokeria. Anna mehustua 30 minuuttia. Sokeri irrottaa mansikoista hieman nestettä ja voimistaa mansikoiden ihanaa makua!

Herkullista juhannusta!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Esivalmistelu on puoli ruokaa piknikkiä suunnitellessa. Pienellä vaivannäöllä ennakkoon säästyy itse piknikillä ollessa suuremmalta stressaamiselta ja voi keskittyä olennaiseen – eli syömiseen. Suurimman osan tarjottavista, jotka vaativat jonkinasteista valmistamista, pystyy...

Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesä on juhlien aikaa. Eriskummallisen maailmantilanteen vuoksi juhlien kokoa luultavasti rajoitetaan aiempaa pienempään joukkoon, mikä puolestaan mahdollistaa juhlaeväiden tekemisen monipuolisemmin. Nyt voidaan hyvillä mielin unohtaa ne 90-luvulle jämähtäneet iänikuiset voileipäkakut...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste