Smoky Pluma ja Hedelmäiset grillikasvikset

Paprikalla ja valkosipulilla maustettu sekä tammisavulla aateloitu Viljaporsaan Smoky Pluma on ohut ja murea pala porsaan fileiden ja niskan välistä. Se on helppoa grillattavaa, sillä rasvaisuutensa ansiosta se säilyttää mehukkuutensa grillissä hyvin. Paina mieleesi nämä grillausvinkit, ja onnistut varmasti!

1. Smoky Pluma kannattaa grillata kuumassa grillissä ja suoralla lämmöllä. Hiiligrillillä saat lihaan parhaat aromit, mutta kaasugrillikin käy mainiosti. Malta kuitenkin antaa grillin kuumentua riittävästi ennen aloittamista. 

2. Pluman voi kääntää, kun sen pinta alkaa hikoilla grillissä. Tähän kuluu aikaa grillin kuumuudesta riippuen n. 2-4 minuuttia. Kääntämisen jälkeen jatka grillaamista vielä toinen mokoma, jonka jälkeen nosta Pluma grillistä folion alle vetäytymään. Tässä vaiheessa Pluma ei ole vielä valmis, sillä kypsyys viimeistellään vetäytymisen aikana.

 3. Lihan levätessä foliopeiton lämmössä, sen sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen ja lopputulos on täyskymppi! Vetäytyminen on siis tärkeä vaihe lihaa grillattaessa, eikä siinä kannata oikaista. 5-10 minuuttia foliossa tekee lihalle ihmeitä.

 4. Kuten Smoky Brisket, myös Smoky Pluma kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi lihan syyrakenteen vastaisesti. Näin jokainen viipale on suussasulavan mureaa syötävää. 

Grillattu possunliha suorastaan anelee seurakseen jotain kirpeää ja raikasta. Grillatut ja etikkaisella kastikkeella marinoidut hedelmäiset grillikasvikset valmistuvat helposti  Smoky Pluman grillaamisen yhteydessä.


Reseptit