• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Super-mättö tankkauspäivä-special

Super-mättö tankkauspäivä-special

21.11.2017

Kuumin pikkujoulusesonki alkaa olla käsillä, joten jokaisen itseään arvostavan juhlijan tulisi varautua juhlien jälkeen mahdollisesti esiintyvään akuuttiin ruokahalun kasvuun. Pikkujouluista palautuessa ei välttämättä tee mieli nimenomaan kaurapuuroa tai kesäkeittoa, vaan eväiden tulee olla hieman tuhdimpia ja lohduttavampia. Verensokeri on alhaalla, ja siihen on vastattava raskain asein.

Jokaisella on tietysti omat mieltymyksensä, mutta en usko olevani ihan hakoteillä, jos sanon suurimman osan kaipaavan jotain hieman suolaisempaa ja rasvaisempaa juhlien jälkeisenä päivänä. Tässä listattuna ja ohuelti esiteltynä muutama oma suosikkini.

Lihis kaikilla mausteilla - klassikko. Pinnalta hieman rapsakka, sisältä pehmeä ja hyvin maustettu. Täytteiden ja soosien kanssa ei sitten kannata pihistellä, sillä haukatessa lihiksen kuuluu jäädä vähän poskille.

”Puuttin”
Poutine, tuo Kanadan lahja Pohjolan energianjanoisille ja juhlista toipuville makumaakareille. Yhdistelmä ranskalaisia perunoita, juustoa ja tummaa kastiketta ei ehkä ole kaikille suomalaisille se kaikkein läheisin, mutta tämä setti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Ja jos perus-Poutine tuntuu liian pliisulta, tässä versiossa nautinto kruunataan ihanan valkosipulisilla ja ohueksi suikaloiduilla Rosvofileeviipaleilla. Toimii!

Pari hyvää cheddarista
Yksinkertaisimmillaan hyvä mättöruoka on täyteläisellä juustokastikkeella gratinoitu HK Sininen. Cheddarkastike on mahdottoman helppo tehdä itse, mutta jaksamattomuuden puuskassa valmiskastikkeen käyttö on täysin anteeksiannettavaa. Cheddar-kuorrutettu lenkki onnistuu myös ihan perus-Sinisestäkin, mutta uusi HK Sininen Lenkki® Chilinen jättää suuhun miellyttävän lempeän tulisen maun.

Kun kerran juuston makuun päästiin, otetaan tähän vielä toinen klassikko lepopäivän keittokirjasta. Lihaisa ja juustolla kuorrutettu Nachos supreme on helppo valmistaa isommallekin porukalle, ja siitä on mukava louhia lastuja pitkin päivää.

Pekoniöverit
Niille, joille mikään ei tunnu riittävän, on ässänä hihassa tarjolla vielä friteerattua pekonia täyteläisellä valkokastikedipillä. Tämän reseptin innoittajana on ollut texasilaisessa Snookin pikkukaupungissa sijaitsevan Sodolak’s Original Country Inn –ravintolan  annos nimeltä ”Chicken-fried bacon”. Tästä on vaikea enää panoksia nostaa. Tämän annoksen jälkeen onkin mukava käpertyä vatsan viereen pötköttelemään – tietysti jonkun pienen makean jälkeen.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Pikkujoulujen pikkusuolaiset

Pikkujoulujen pikkusuolaiset

Pikkujoulusesonki on nyt kuumimmillaan. Moni varmasti miettii kuumeisesti, mitä tarjottavaa sitä keksisi illanviettoon saapuville ystävilleen. Sen pitäisi olla jotain vähän uutta ja kekseliästä, mutta silti koukuttavan herkullista ja kehuja ansaitsevaa.

Vaihtelua pääsiäisherkkuihin

Vaihtelua pääsiäisherkkuihin

Pääsiäisen juhlapöydän antimiin on perinteisesti kuulunut lampaan- tai karitsanliha, mutta niille löytyy myös varsin oivallisia vaihtoehtoja. Hyvä esimerkki vaihtelua tuovasta pääsiäispaistista on Rypsiporsas® sisäpaisti, jota on saatavilla hunajalla ja pippurilla...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste