• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Täydellinen hampurilainen

Täydellinen hampurilainen

23.5.2017

Ei ole ihan sama, mitä hampurilaissämpylän väliin laittaa ja missä järjestyksessä. Näillä ohjeilla teet tämän kesän grillihampurilaisistasi kaikkien aikojen parhaat!

Heti alkuun on todettava, että mitään absoluuttista, yhtä ja ainoaa totuutta tästäkään asiasta ei ole. Hampurilaisen rakentamisessa on eri koulukuntia ja mieltymyksiä, ja nämä ovat omien kokemusteni perusteella ne parhaat.

Alla olevasta kuvasta näet täydellisen hampurilaisen raaka-aineet oikeassa järjestyksessä.

Sämpylä:
Hampurilaisen sämpyläksi kannattaa valita kuohkean napakka ja hieman makea briossisämpylä. Itse leivotut briossisämpylät ovat ehdottomasti vaivansa arvoiset!

Salaatti:
Hampurilaisen salaatiksi kannattaa valita jokin rapea lajike, kuten jää- tai amerikansalaatti. Salaatin paikka hampurilaisessa on heti kannen alla, jotta se ei vettyisi muista raaka-aineista. Salaatinlehdet ovat visuaalisesti parhaimmillaan heti sämpyläpohjan päällä, sillä salaatti on usein hampurilaisen levein ja ulkonevin komponentti. Mutta mennään nyt tällä kertaa maku ja suutuntuma edellä.

Tomaatti:
Tomaattiviipale tuo hampurilaiseen paitsi väriä, myös happamuutta ja purutuntumaa. Viipaleet kannattaa leikata mahdollisimman suurista tomaateista, jolloin yksi viipale riittää. Näin tomaatti ei pääse luiskahtamaan hampurilaista haukatessa.

Pekoni:
Monille hampurilainen ei ole hampurilainen ilman pekonia! Pekoni tuo hampurilaiseen suolaisuutta, rapeutta ja paljon hyvää savuista makua.

Juusto:
Juustoviipaleet asetellaan pihvien päälle jo grillausvaiheessa, jolloin ne ehtivät hieman sulaa. Juustoksi valitaan pitkään kypsytettyjä ja voimakkaita makuja, kuten cheddar, gouda tai sinihomejuusto.

Pihvi:
Hampurilaisessa kunnon pihvi on pääroolissa. Rasvainen naudan jauheliha on paras raaka-aine, ja mausteiksi riittää suola ja mustapippuri. Pihvin voi jättää sisältä aavistuksen punertavaksi, joka rasvaisuuden ohella takaa mehevyyden.

Kastikkeet:
Erilaisilla kastikkeilla hampurilaiseen saadaan lisää makua ja kosteutta. Kastikkeet kannattaa sivellä sämpylän pintaan, jolloin ne eivät pursua niin helposti ulos hampurilaista haukatessa. Varmimpia ja helpoimpia maustekastikkeita ovat sinappi, ketsuppi ja majoneesit.

Hampurilaisia voi edellisten lisäksi maustaa esimerkiksi mauste- tai suolakurkuilla, cole slaw –salaatilla tai marinoidulla punasipulilla. 

Kokeile myös pieniä mutta sitäkin herkullisempia slider-hampurilaisia tai tee isommalle porukalle näyttävä ja täyttävä Family burger.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Jauhelihat - arjen pelastajat

Jauhelihat - arjen pelastajat

Moni pähkäilee viikoittain jauhelihahyllyjen äärellä, että mitähän jauhelihaa käyttäisi tämän illan ruokaan. Yhtä oikeaa vastausta valintoihin ei ole, mutta tässä hieman helpostusta päätöksen tekoon.

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden juhlinta ja burgerit sopivat yhteen kuin kesä ja makkarat. Monella on oma luottoburgerinsa, johon turvautua hädän hetkellä, mutta mikäli pää lyö tyhjää, niin kokosimme yhteen neljä omaa suosikkiamme. Mielihalut...

Klassikkoannokset osa 4 – Juustohampurilainen

Klassikkoannokset osa 4 – Juustohampurilainen

On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävät pintansa ravintoloiden ruokalistoilla. Tässä blogisarjassa pureudumme tunnettujen suomalaisravintoloiden klassikkoannoksiin. Keskiössä ovat tietenkin laadukkaat liharuoat ja...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste