• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Täydellinen hampurilainen

Täydellinen hampurilainen

HK Koekeittiö
23.5.2017

Ei ole ihan sama, mitä hampurilaissämpylän väliin laittaa ja missä järjestyksessä. Näillä ohjeilla teet tämän kesän grillihampurilaisistasi kaikkien aikojen parhaat!

Heti alkuun on todettava, että mitään absoluuttista, yhtä ja ainoaa totuutta tästäkään asiasta ei ole. Hampurilaisen rakentamisessa on eri koulukuntia ja mieltymyksiä, ja nämä ovat omien kokemusteni perusteella ne parhaat.

Alla olevasta kuvasta näet täydellisen hampurilaisen raaka-aineet oikeassa järjestyksessä.

Sämpylä:
Hampurilaisen sämpyläksi kannattaa valita kuohkean napakka ja hieman makea briossisämpylä. Itse leivotut briossisämpylät ovat ehdottomasti vaivansa arvoiset!

Salaatti:
Hampurilaisen salaatiksi kannattaa valita jokin rapea lajike, kuten jää- tai amerikansalaatti. Salaatin paikka hampurilaisessa on heti kannen alla, jotta se ei vettyisi muista raaka-aineista. Salaatinlehdet ovat visuaalisesti parhaimmillaan heti sämpyläpohjan päällä, sillä salaatti on usein hampurilaisen levein ja ulkonevin komponentti. Mutta mennään nyt tällä kertaa maku ja suutuntuma edellä.

Tomaatti:
Tomaattiviipale tuo hampurilaiseen paitsi väriä, myös happamuutta ja purutuntumaa. Viipaleet kannattaa leikata mahdollisimman suurista tomaateista, jolloin yksi viipale riittää. Näin tomaatti ei pääse luiskahtamaan hampurilaista haukatessa.

Pekoni:
Monille hampurilainen ei ole hampurilainen ilman pekonia! Pekoni tuo hampurilaiseen suolaisuutta, rapeutta ja paljon hyvää savuista makua.

Juusto:
Juustoviipaleet asetellaan pihvien päälle jo grillausvaiheessa, jolloin ne ehtivät hieman sulaa. Juustoksi valitaan pitkään kypsytettyjä ja voimakkaita makuja, kuten cheddar, gouda tai sinihomejuusto.

Pihvi:
Hampurilaisessa kunnon pihvi on pääroolissa. Rasvainen naudan jauheliha on paras raaka-aine, ja mausteiksi riittää suola ja mustapippuri. Pihvin voi jättää sisältä aavistuksen punertavaksi, joka rasvaisuuden ohella takaa mehevyyden.

Kastikkeet:
Erilaisilla kastikkeilla hampurilaiseen saadaan lisää makua ja kosteutta. Kastikkeet kannattaa sivellä sämpylän pintaan, jolloin ne eivät pursua niin helposti ulos hampurilaista haukatessa. Varmimpia ja helpoimpia maustekastikkeita ovat sinappi, ketsuppi ja majoneesit.

 

Hampurilaisia voi edellisten lisäksi maustaa esimerkiksi mauste- tai suolakurkuilla, cole slaw –salaatilla tai marinoidulla punasipulilla. 

Kokeile myös pieniä mutta sitäkin herkullisempia slider-hampurilaisia tai tee isommalle porukalle näyttävä ja täyttävä Family burger.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Jauhelihat - arjen pelastajat

Jauhelihat - arjen pelastajat

Moni pähkäilee viikoittain jauhelihahyllyjen äärellä, että mitähän jauhelihaa käyttäisi tämän illan ruokaan. Yhtä oikeaa vastausta valintoihin ei ole, mutta tässä hieman helpostusta päätöksen tekoon.

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden juhlinta ja burgerit sopivat yhteen kuin kesä ja makkarat. Monella on oma luottoburgerinsa, johon turvautua hädän hetkellä, mutta mikäli pää lyö tyhjää, niin kokosimme yhteen neljä omaa suosikkiamme. Mielihalut...

Klassikkoannokset osa 4 – Juustohampurilainen

Klassikkoannokset osa 4 – Juustohampurilainen

On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävät pintansa ravintoloiden ruokalistoilla. Tässä blogisarjassa pureudumme tunnettujen suomalaisravintoloiden klassikkoannoksiin. Keskiössä ovat tietenkin laadukkaat liharuoat ja...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste