• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Arjen pelastajat, eli nopeimmat ja helpoimmat arkisapuskat

Arjen pelastajat, eli nopeimmat ja helpoimmat arkisapuskat

31.1.2018

Arki, tuo iloinen ystävämme. Vaikka loppuvuoden leppoisan oloilun jälkeen arkirytmiin pääseminen voi tuntua ihan hyvältä, on ruoka-arjen pyörittämisessä taas samat tutut pulmansa. Mitä ihmettä sitä tänään laittaisi perheelle ruuaksi? Tässäpä muutama takuuvarma valinta – näillä onnistut varmasti!

Nakkikeitto
Tämä arkiruokaklassikko valmistuu vartissa, ja sen voit valmistaa täysin lisäaineettomana, kun valintasi on HK Lisäaineeton Viikarinnakki®. Nakkikeittoa on helppo viritellä ja tuunailla maun mukaan, esimerkiksi vaihtamalla persiljan korianteriin tai basilikaan. Soijakastikkeen tilalla voit käyttää hyvin jotain muuta maustekastiketta, jolloin saat keitosta myös gluteenittoman. Kun nakkipalat käyttää kuuman pannun kautta, saadaan pienellä vaivalla keittoon lisää makua!

Lihapullat
Monen lempiruokiin kuuluvat lihapullat saattavat tuntua työläiltä valmistaa, joten niitä ei ihan joka viikko tule pöytään kannettua. Tällä superhelpolla ohjeella pistät maustamisen mutkat suoriksi, sillä taikinaan tulee jauhiksen lisäksi ainoastaan valmista perunalastujen dippimaustetta. Yksi pussillinen per 400 g jauhista on nappimäärä. Ohjeessa mainittu Ranch-mauste on vain esimerkki, joten käytä ihmeessä taikinaan omaa lemppari dippimaustettasi! Samasta taikinasta valmistat helposti myös jauhelihapihvit ja murekkeen.

Pari helppoa ja nopeaa wokkia
Wokit valmistuvat nopeasti, mutta usein esivalmisteluun menee moninkertainen aika. Kasvikset on kuorittava ja suikaloitava, ja mausteidenkin kanssa on aina vähän miettimistä. Kaiken on oltava valmiina ja nopeasti kypsyvässä muodossa, kun pannu laitetaan kuumenemaan. Wokkien kanssa on ihan sallittua ottaa käyttöön arkiruuan oivalliset oikotiet.

Kasviksia ei aina tarvitse pilkkoa itse, sillä pannuvalmiiksi käsiteltyjä kasviksia löytyy moneen makuun niin tuoreina, pakastettuna kuin raastesalaatteinakin. Itse suosin tuoreita, sillä niiden maku on… no, tuoreempi ja ne eivät jäähdytä pannua pakastekasvisten tapaan. Myös maustekastikkeita löytyy valmiina vaikka kuinka, ja kastikkeiden annosteluohjeita noudattamalla maustaminen onnistuu aina. Ruoka on pöydässä kymmenessä minuutissa!

Uunimakkara
Klassinen arkiruokaherkku jo vuosikymmenten ajan - Sinisestä, tottakai! Tämänkään ruuan kanssa ei tarvitse lähteä sen suuremmin hifistelemään, sillä lisuke lenkin keskelle syntyy valmiiksi maustetuista Muurikka-kasviksista ja tomaattimurskasta. Tuoreilla yrteillä tai reilulla nokareella tuorejuustoa saat vivahdetta kasviksiin, mutta ne maistuvat lenkin seurana ihan näinkin. Puolen tunnin päästä syödään!

Näillä eväillä sitä klaaraakin taas yhden kiireisen viikon ruokalistan.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste