Arjen pelastajat, eli nopeimmat ja helpoimmat arkisapuskat

Arki, tuo iloinen ystävämme. Vaikka loppuvuoden leppoisan oloilun jälkeen arkirytmiin pääseminen voi tuntua ihan hyvältä, on ruoka-arjen pyörittämisessä taas samat tutut pulmansa. Mitä ihmettä sitä tänään laittaisi perheelle ruuaksi? Tässäpä muutama takuuvarma valinta – näillä onnistut varmasti!

Nakkikeitto
Tämä arkiruokaklassikko valmistuu vartissa, ja sen voit valmistaa täysin lisäaineettomana, kun valintasi on HK Lisäaineeton Viikarinnakki®. Nakkikeittoa on helppo viritellä ja tuunailla maun mukaan, esimerkiksi vaihtamalla persiljan korianteriin tai basilikaan. Soijakastikkeen tilalla voit käyttää hyvin jotain muuta maustekastiketta, jolloin saat keitosta myös gluteenittoman. Kun nakkipalat käyttää kuuman pannun kautta, saadaan pienellä vaivalla keittoon lisää makua!

Lihapullat
Monen lempiruokiin kuuluvat lihapullat saattavat tuntua työläiltä valmistaa, joten niitä ei ihan joka viikko tule pöytään kannettua. Tällä superhelpolla ohjeella pistät maustamisen mutkat suoriksi, sillä taikinaan tulee jauhiksen lisäksi ainoastaan valmista perunalastujen dippimaustetta. Yksi pussillinen per 400 g jauhista on nappimäärä. Ohjeessa mainittu Ranch-mauste on vain esimerkki, joten käytä ihmeessä taikinaan omaa lemppari dippimaustettasi! Samasta taikinasta valmistat helposti myös jauhelihapihvit ja murekkeen.

Pari helppoa ja nopeaa wokkia
Wokit valmistuvat nopeasti, mutta usein esivalmisteluun menee moninkertainen aika. Kasvikset on kuorittava ja suikaloitava, ja mausteidenkin kanssa on aina vähän miettimistä. Kaiken on oltava valmiina ja nopeasti kypsyvässä muodossa, kun pannu laitetaan kuumenemaan. Wokkien kanssa on ihan sallittua ottaa käyttöön arkiruuan oivalliset oikotiet.

Kasviksia ei aina tarvitse pilkkoa itse, sillä pannuvalmiiksi käsiteltyjä kasviksia löytyy moneen makuun niin tuoreina, pakastettuna kuin raastesalaatteinakin. Itse suosin tuoreita, sillä niiden maku on… no, tuoreempi ja ne eivät jäähdytä pannua pakastekasvisten tapaan. Myös maustekastikkeita löytyy valmiina vaikka kuinka, ja kastikkeiden annosteluohjeita noudattamalla maustaminen onnistuu aina. Ruoka on pöydässä kymmenessä minuutissa!

Uunimakkara
Klassinen arkiruokaherkku jo vuosikymmenten ajan - Sinisestä, tottakai! Tämänkään ruuan kanssa ei tarvitse lähteä sen suuremmin hifistelemään, sillä lisuke lenkin keskelle syntyy valmiiksi maustetuista Muurikka-kasviksista ja tomaattimurskasta. Tuoreilla yrteillä tai reilulla nokareella tuorejuustoa saat vivahdetta kasviksiin, mutta ne maistuvat lenkin seurana ihan näinkin. Puolen tunnin päästä syödään!

Näillä eväillä sitä klaaraakin taas yhden kiireisen viikon ruokalistan.


Reseptit