HK Maakarit® Kun makkaran on paras olla paras
Kun perinteinen artesaanihenki kohtaa maailmalta ammennetun inspiraation, ollaan asian ytimessä.
HK:n huippuammattilaiset – maakarit – valmistavat sarjan tuotteita perinteisellä kädentaidolla tuotantoyksiköissä Vantaalla ja Mikkelissä sekä Forssassa. Heille uusien makujen etsiminen on sydämen asia. Sillä makuhan se viime kädessä ratkaisee.
Käsityö, suomalainen liha, aidot mausteet ja lempeä leppäsavu. Siinä ainekset, joista nämä parhaiden makkaroiden maut syntyvät. Joten ole hyvä, nautiskele ajan kanssa – kaikessa rauhassa.
Juhlaraakamakkara
Juhlaraakamakkara, joka erottuu tyylikkyydellään ja herkullisella maullaan. Lumoavan spiraalin muotonsa ansiosta näyttävä tarjottava juhlapöytään! Juhlaraakamakkara on mausteinen, mutta maku ei ole liian tulinen, vaan juuri sopivan lämmin ja täyteläinen. Täydellinen rakenne on varmistettu käyttämällä raaka-aineena ilman antibiootteja kasvatettua Rypsiporsas® -lihaa.
Maakarit ovat antanneet juhlaraakamakkaran kehittelyyn kaikkensa, joten povaammekin siitä samanlaista testivoittajaa kuin Livornon Luigista.
Livornon Luigi
Luigi on Maakareiden artesaaniraakamakkara, joka valmistetaan tuoreesta, suomalaisella kotitilalla ilman antibiootteja kasvatetusta Rypsiporsas® -lihasta. Välimerelliseen Luigiin makunsa antavat yrtit kuten oregano, timjami ja rosmariini.
Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on valinnut HK Maakarit® Livornon Luigin paitsi vuoden 2018 ykköseksi raakamakkaroiden sarjassa, myös päättyneen maistelukauden kaikkein parhaimmaksi makkaraksi.
IS-makkaratestin voittaja, IL Grillaus-teeman testin 3. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden erikoismakkarasarjan 2. sija
Huberin Huilu
Huberin Huilu on huippukokkien Mika Roiton ja Pekka Salmelan kehittämä klassinen barbeque-tyylinen artesaanimakkara, jossa yhdistyy savuisuus, cheddarjuuston tuoma kermaisuus, jalapenon tulinen häivähdys ja mustapippurin vahva maku.
IL Grillaus-teeman testin 4. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden grillimakkarasarjan 2. sija.
Vottosen Vihellys
Vottosen Vihellys on huippukokki Eero Vottosen suunnittelema täyteläinen artesaanimakkara, jossa suomalaiseen broilerinlihaan yhdistyy herkkutattien hienostunut maku. Makkara on tehty aitoon kanaliemeen ja kruunattu timjamilla.
IL Grillaus -teeman testivoittaja, IS makkaratestin 3. sija.
Katalonian Carlos
Carlos on kesän makoisa uutuus, joka pohjautuu espanjalaiseen makumaailmaan. Karkearakenteisen ja lihaisan grillimakkaran maku syntyy paahdetusta chilistä, savustetusta paprikasta, valkosipulista ja mustapippurista. Jalapeno antaa ripauksen tulisuutta.
Nürnbergin Günther
Günther on kooltaan pieni, mutta maultaan voimallinen. Sen ikivanha resepti on peräisin Nürnbergin alueelta. Günther on luonteeltaan lempeän tasapainoinen, antaa aavistuksen meiramista ja jättää pienen potkun kielen päälle.
Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi Güntherin vuoden 2016 parhaaksi bratwurstiksi ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailussa se oli yksi finalisteista.
Krakovan Wojtek
Wojtek on tuhti puolalaistyyppinen makkara, joka saa mehevän mausteisuutensa valkosipulista ja mustapippurista. Sen syvä maku kypsyy valmiiksi hiljaa, lempeän leppäsavun lämmössä.
Angelan Frankfurtteri
Angelan karkea olemus kätkee sisälleen yllättävää lämpöä ja hienostuneisuutta. Siinä maistuvat korianteri ja chili, inkivääri, paprika sekä sipuli. Tämä perinteinen olutmakkara on parhaimmillaan kuumalta pannulta nautittuna.
Ripen Ryynäri
Keittiömestari Risto Mikkolan kehittämä moderni Ryynäri on koostumukseltaan mehevä. Maukkautta luo kotimainen viljaporsas sekä pekoni ja paahdettu sipuli. Ryynimäinen rakenne makkaraan syntyy kypsennetystä kvinoasta, jonka ansiosta tuote on myös gluteeniton.
Cannesin Claudia
Hienostunut Claudia on saanut inspiraationsa provencelaisesta keittiöstä. Eteläranskalaiseen tapaan siinä maistuvat yrtit kuten meirami ja korianteri. Ranskalaisen kepeytensä Claudia saa suomalaisesta kalkkunanlihasta.
Pampan Pablo
Kesän 2018 makkarakisojen voittajien, yrttisen Luigin ja maukkaan Peterin, seuraan saapuu tulinen Pablo, joka täydentää herkullista HK Maakarit® -raakamakkarasarjaa.
HK Maakarit® Raakamakkara Pampan Pablo on Rypsiporsas®-liha raaka-aineen ansiosta välttämättömien omega 3-rasvojen lähde. Tuotteessa on omega 3 -rasvoja 0,8 g/100g.