Hyvä iltapala, hyvät unet

Iltapala on yksi helpoimmin unohtuvista päivän aterioista, ainakin itselläni. Iltapalan skippaamisella on hintansa, sillä ei kulu viikkoakaan, ettenkö heräisi aamuyöstä huutavaan nälkään. Pari kinkkuvoileipääkin ajaa asian, mutta jos haluan panostaa iltapalaan pienellä vaivalla hieman enemmän, kaivan esiin pari luotto-ohjetta HK:n resepteistä.

Lihapullapiiras on tuhti, joten yhdestä piiraasta riittää iltapalaa isommallekin perheelle. Piiras toimii myös hyvänä ”jääkaapin siivousruokana”, sillä lihapullien sijaan piiraaseen voi upottaa esimerkiksi vanhenemisvaarassa olevat leikkeleet tai makkarat. Reseptin lehtitaikinan voi hyvin korvata pakastimen uumenista löytyvillä pizzapohjilla, tai pohjaksi voi viipaloida vaikka jämät päivän leivästä.

Kirsikkatomaattien lisäksi lihapullapiiraaseen kannattaa kokeilla esimerkiksi, suikaloitua paprikaa, punasipulia ja sieniä.

Uunimunakas on myös hyvä loppusijoituskohde jääkaapin ylimääräisille antimille, ja munakas myös pitää hyvin nälän loitolla raskaampienkin unien ajan. Ohjetta voi halutessaan helposti keventää vaihtamalla kerman maitoon tai veteen ja vähentämällä juuston määrää. Kultapaahdetun kinkun sijaan sopii myös HK Ohuen ohut Porsaan rosvofilee, joka antaa munakkaalle ihanan valkosipulisen säväyksen.

Kaikkia reseptejä ei siis aina tarvitse noudattaa aina ihan prikulleen, vaan iltapalan loihtimisessa kannattaa hyödyntää mitä kaapit tarjoavat.


Reseptit