• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Joulun rapein pikkupaketti

Joulun rapein pikkupaketti

28.11.2018

Joulu tulla jolkottaa mikä tarkoittaa sitä, että on aika ruveta miettimään joulupöydän antimia tähän vuoden kovimpaan ruokajuhlaan. Suomessa myydään vuosittain 6-7 miljoonaa kiloa joulukinkkua mikä lyhyellä matikalla tarkoittaa noin 1,3 kiloa henkeä kohti.

Yleisin joulupöydän ruokailijamäärä on 2-3 henkilöä ja kun tähän lisätään yksin syövät, niin 30 prosentissa joulupöytiä on maksimissaan 3 henkilöä. Tähän ollaankin nyt herätty ja tulevalle joululle lanseerasimme markkinoille pienille talouksille suunnatun 1-1,5 kiloisen Rypsiporsas® Uunivalmiin pienen juhlakinkun. Kinkku paistetaan kätevästi myyntipakkauksessaan, jolloin erillistä paistopussia ei tarvita ja kinkku pysyy mehevänä.

Perinteinen korppukuorrute varmasti on se suosituin viimeistely joulukinkulle mutta me päätimme viedä korppukinkun uudelle vuosituhannelle. Itselleni suurinta herkkua on kinkun ihanan rapea ja maukas pinta. Näinpä ollen heittäydyimme vallan hurjiksi ja teimme jotain sellaista mitä ei olla ennen tehty. Frittasimme joulukinkun! Kyllä, aivan oikein. Pieni, noin reilun kilon painoinen kinkku on sopivan kokoinen fritattavaksi kotioloissa, kunhan omistaa frittikeittimen tai 3-5 litran kattilan. Pakkauksen paisto-ohjeen mukaan esipaistettu kinkku saa frittauksessa mahtavan rapean ja makoisan pinnan, joka vie ajatukset hieman itävaltalaiseen schnitzeliin. Seuralaisena maistuvat tuhti pottuvoi ja näppärästi HK Punajuuri-vuohenjuustopaistoksesta valmistettavat punajuuriblinit. Resepti löytyy sivuiltamme. 

Frittauksessa on kuitenkin muistettava muutama perusasia. Kansi tai sammutuspeite on oltava koko ajan käden ulottuvilla siltä varalta, että öljy leimahtaa liekkiin. Liekkiä ei missään tapauksessa saa yrittää sammuttaa vedellä. Veden kaataminen palavaan öljyyn saa liekin leimahtamaan räjähdysmäisesti, eikä sammuta liekkiä lainkaan. Kansi tai sammutuspeite onkin ainoa tapa tukahduttaa liekki sammuksiin. Digitaalinen lämpömittari on oiva apuväline frittiöljyn lämpötilan seuraamiseen. Sopiva öljyn lämpötila frittikinkun valmistuksessa on 175-180 astetta.

Oikein rapeaa ja maistuvaa joulua!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Katso kaikki vinkit jouluun

Usein kysytyt kysymykset jouluruokiin liittyen

Olemme koonneet tänne saamiamme kysymyksiä jouluruokiin liittyen. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää jouluruokiin tai tuotteisiimme liittyen voit soittaa Kuluttajapalvelumme maksuttomaan numeroon 0800 05450. Maksuton numero palvelee arkisin klo 10-14. Kuluttajapalvelu vastaa kysymyksiin myös HK:n Facebook-kanavalla ja Twitterissä arkisin klo 8-16.

Lue lisää

Joulukinkun hyödyntäminen joulun jälkeen

Jouluna nautitaan läheisten seurasta ja juhlapöydät notkuvat herkuista. Ruokahävikkiä syntyy helposti, miksi olisikin kovin tärkeää käyttää jokainen murunen hyödyksi. Joulukinkun rippeistä kokkaa vaikka mitä ihania herkkuja!

Tutustu lisää

Joulukinkun paistaminen

Joulukinkku paistetaan ajan kanssa meheväksi. Kärsivällisyys ja aika ovat valttia. Katso täältä paras ohje kinkun paistamiseen.

Lue lisää

Joulukinkun kuorrutus

Joulukinkun kuorruttaminen viimeistelee juhlapöydän sankarin ja antaa sille herkullisen ja houkuttelevan ulkonäön. Se kaikkein perinteisin kuorrute on varmasti sinappi ja korppujauho, kananmunankeltuaisella tai ilman, mutta joulukinkun voi kuorruttaa myös monella muulla tavalla. Kinkun kuorruttaminen vaikuttaa enimmäkseen sen ulkonäköön, mutta eri vaihtoehdot antavat pintaan myös makua.

Lue lisää

Joulukinkun sulatus

Joulukinkun sulatukseen kuluva aika riippuu kinkun koosta ja sulatustavasta. Tärkeintä kinkun sulattamisessa on muistaa ottaa se ajoissa sulamaan, sillä suuren kinkun sulattaminen voi kestää viisikin päivää.

Lue lisää

Joulukinkun valinta

Täydellisen joulukinkun valmistus alkaa kinkun valinnasta. Joulukinkkuja on saatavilla erikokoisina, potkalla ja ilman, luullisena ja luuttomana sekä hieman erilaisella suolauksella. Lue ohjeet, niin tiedät minkälainen kinkku sopii sinun jouluusi!

Lue lisää

Blogit

Korkea sähkön hinta ja kinkun paistaminen – onko syytä paniikkiin?

Korkea sähkön hinta ja kinkun paistaminen – onko syytä paniikkiin?

Tänä jouluna erityisesti energian korkea hinta on monen mielessä, kun suunnitellaan jouluherkkujen valmistamista. Syytä panikointiin ei kuitenkaan ole. Koska kinkku paistetaan matalassa, korkeintaan 120 asteen lämpötilassa, ei sähkönkulutus ole suurta.

Joulukinkun uudet vaatteet

Joulukinkun uudet vaatteet

Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun päällä, vaikka oikein tehtynä juuri kamara on kutkuttavan koukuttava lisä mehevälle possulle. Reilu parikiloinen HK...

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Tämän(kin) vuoden hittiruoka joulupöydässä on joulukinkku! Hannu Karpoa lainatakseni – ”Kenelle tuli yllätyksenä? Minulle ei”. Ja vastoin jokavuotista median kinkkuhysteriointia, kinkut tuskin loppuvat tänäkään vuonna kaupoista. Useammassa taloudessa siitä riittää...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste