Joulun rapein pikkupaketti

Joulu tulla jolkottaa mikä tarkoittaa sitä, että on aika ruveta miettimään joulupöydän antimia tähän vuoden kovimpaan ruokajuhlaan. Suomessa myydään vuosittain 6-7 miljoonaa kiloa joulukinkkua mikä lyhyellä matikalla tarkoittaa noin 1,3 kiloa henkeä kohti.

Yleisin joulupöydän ruokailijamäärä on 2-3 henkilöä ja kun tähän lisätään yksin syövät, niin 30 prosentissa joulupöytiä on maksimissaan 3 henkilöä. Tähän ollaankin nyt herätty ja tulevalle joululle lanseerasimme markkinoille pienille talouksille suunnatun 1-1,5 kiloisen Rypsiporsas® Uunivalmiin pienen juhlakinkun. Kinkku paistetaan kätevästi myyntipakkauksessaan, jolloin erillistä paistopussia ei tarvita ja kinkku pysyy mehevänä.

Perinteinen korppukuorrute varmasti on se suosituin viimeistely joulukinkulle mutta me päätimme viedä korppukinkun uudelle vuosituhannelle. Itselleni suurinta herkkua on kinkun ihanan rapea ja maukas pinta. Näinpä ollen heittäydyimme vallan hurjiksi ja teimme jotain sellaista mitä ei olla ennen tehty. Frittasimme joulukinkun! Kyllä, aivan oikein. Pieni, noin reilun kilon painoinen kinkku on sopivan kokoinen fritattavaksi kotioloissa, kunhan omistaa frittikeittimen tai 3-5 litran kattilan. Pakkauksen paisto-ohjeen mukaan esipaistettu kinkku saa frittauksessa mahtavan rapean ja makoisan pinnan, joka vie ajatukset hieman itävaltalaiseen schnitzeliin. Seuralaisena maistuvat tuhti pottuvoi ja näppärästi HK Punajuuri-vuohenjuustopaistoksesta valmistettavat punajuuriblinit. Resepti löytyy sivuiltamme. 

Frittauksessa on kuitenkin muistettava muutama perusasia. Kansi tai sammutuspeite on oltava koko ajan käden ulottuvilla siltä varalta, että öljy leimahtaa liekkiin. Liekkiä ei missään tapauksessa saa yrittää sammuttaa vedellä. Veden kaataminen palavaan öljyyn saa liekin leimahtamaan räjähdysmäisesti, eikä sammuta liekkiä lainkaan. Kansi tai sammutuspeite onkin ainoa tapa tukahduttaa liekki sammuksiin. Digitaalinen lämpömittari on oiva apuväline frittiöljyn lämpötilan seuraamiseen. Sopiva öljyn lämpötila frittikinkun valmistuksessa on 175-180 astetta.

Oikein rapeaa ja maistuvaa joulua!


Reseptit