• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Koululaisten helpot välipalat

Koululaisten helpot välipalat

HK Koekeittiö
4.9.2018

Jokainen päivän ateria on lapselle tärkeä, mutta ilman riittävää välipalaa kouluruokailun ja kotona nautitun päivällisen väliin jää ihan liian pitkä tauko. Tässä muutama hyvä ja nälän poissa pitävä vaihtoehto, kun se lasillinen kaakaota ei enää riitä.

Kesä alkaa olla ehtoopuolella ja lapsukaiset ovat aloittaneet aherruksen koulutöiden parissa. Monen lapsen ruokarytmi on muuttunut kesälomailusta täysin. On jouduttu päästämään irti kesäloman myöhäisistä aamupaloista, ohimennen puolivahingossa syödyistä grillimakkaroista ja kauppareissujen jätskeistä. Samaan aikaan lasten harrastukset ovat pyörähtäneet käyntiin kesätauoiltaan, ja energiankulutus on lisääntynyt huomattavasti. Jo pelkkä aivotyö koulussa kuluttaa huomattavan määrän energiaa kesäloman chillailuun verrattuna!

Otetaan välipalalistan alkuun yksi ihan perusjuttu – rehti ruisleipä ja hyvät täytteet. Täytteitä voi tietenkin varioida oman makunsa mukaan, mutta HK Lihaisa Balkan ja suola- tai maustekurkku toimii takuuvarmasti! Tämän leivän tekee moni alakoululainenkin jo itse.

Kun köksäntuntien myötä uunin käyttö alkaa olla koululaiselle tuttua, voi leivissä hakea vähän vaikeusastetta. Herrainleipä kuulostaa nimenä vähän suuriarvoiselta, mutta kyseessä on erittäin helppo ja maistuva välipala kinkun ja juuston ystävälle.

Jos ajatus koululaisen omatoimisesta uuninkäytöstä aiheuttaa vanhemmissa vielä pientä epäilevää irvistelyä, kannattaa keittiölaitteiden käyttöä harjoitella vielä vähän aikaa mikroaaltouunilla. Lihapullapiiras valmistuu kuin itsestään päivällisen kokkailun ohessa, ja koululaisen on seuraavana päivänä helppo lämmittää siitä mikrossa palanen. Lihapullapiiraaseen kannattaa kokeilla myös herkullisia ja lihaisia HK Butcher´s meatball,- tai HK Taco filled meatball-lihapullia.

Samaan sarjaan menee myös klassinen ja lapsille maistuva jauhelihapiirakka, joka tosin lihapullapiiraaseen verrattuna vaatii pari työvaihetta enemmän. Sitä kannattaakin tehdä samalla vaivalla vähän suurempi määrä ja pakastaa välipalaksi sopivan kokoisina paloina tulevia päiviä varten.

Reipasta kouluvuotta kaikille koululaisille ja hyviä välipaloja! 

 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

HK Koekeittiö
HK Koekeittiössä testataan ja suunnitellaan. Blogeja ja vinkkejä on syntynyt vuosien varrella useita satoja!

Blogit

Viikonlopun leipäbaari Helsingin Kauppiaiden tapaan

Viikonlopun leipäbaari Helsingin Kauppiaiden tapaan

Helsingin Kauppiaiden Leipäbaarin ajatus on yksinkertainen – osta pari erilaista leipää, valmista simppeleitä täytteitä leiville, hanki parhaat suomalaisesta lihasta rakkaudella valmistetut leikkeleet ja kutsu ystävät ja perhe koolle. Sen kummempia...

Välipalaa aamusta iltaan

Välipalaa aamusta iltaan

Arki on jälleen koittanut pitkän kuuman kesän jälkeen ja koululaiset vanhempineen ovat palanneet arkisen aherruksen pariin. Ikuisuuskysymys monessa perheessä on, että "Onko mitään hyvää välipalaa?". Nuorilla aikuisilla puolestaan on kiire...

Hot Dog, Amerikan herkun lyhyt oppimäärä

Hot Dog, Amerikan herkun lyhyt oppimäärä

Hodari on varmasti ensimmäisiä asioita, mitä pohjoisamerikkalaisesta ruokakulttuurista tulee mieleen. Siellä lähes jokaisella osavaltiolla on oma tunnusomainen hot doginsa ja säännöt hodarin tarjoiluun ja nauttimiseen eivät ole leikin asia. Pureudutaanpa...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste