Koululaisten helpot välipalat

Jokainen päivän ateria on lapselle tärkeä, mutta ilman riittävää välipalaa kouluruokailun ja kotona nautitun päivällisen väliin jää ihan liian pitkä tauko. Tässä muutama hyvä ja nälän poissa pitävä vaihtoehto, kun se lasillinen kaakaota ei enää riitä.

Kesä alkaa olla ehtoopuolella ja lapsukaiset ovat aloittaneet aherruksen koulutöiden parissa. Monen lapsen ruokarytmi on muuttunut kesälomailusta täysin. On jouduttu päästämään irti kesäloman myöhäisistä aamupaloista, ohimennen puolivahingossa syödyistä grillimakkaroista ja kauppareissujen jätskeistä. Samaan aikaan lasten harrastukset ovat pyörähtäneet käyntiin kesätauoiltaan, ja energiankulutus on lisääntynyt huomattavasti. Jo pelkkä aivotyö koulussa kuluttaa huomattavan määrän energiaa kesäloman chillailuun verrattuna!

Otetaan välipalalistan alkuun yksi ihan perusjuttu – rehti ruisleipä ja hyvät täytteet. Täytteitä voi tietenkin varioida oman makunsa mukaan, mutta HK Lihaisa Balkan ja suola- tai maustekurkku toimii takuuvarmasti! Tämän leivän tekee moni alakoululainenkin jo itse.

Kun köksäntuntien myötä uunin käyttö alkaa olla koululaiselle tuttua, voi leivissä hakea vähän vaikeusastetta. Herrainleipä kuulostaa nimenä vähän suuriarvoiselta, mutta kyseessä on erittäin helppo ja maistuva välipala kinkun ja juuston ystävälle.

Jos ajatus koululaisen omatoimisesta uuninkäytöstä aiheuttaa vanhemmissa vielä pientä epäilevää irvistelyä, kannattaa keittiölaitteiden käyttöä harjoitella vielä vähän aikaa mikroaaltouunilla. Lihapullapiiras valmistuu kuin itsestään päivällisen kokkailun ohessa, ja koululaisen on seuraavana päivänä helppo lämmittää siitä mikrossa palanen. Lihapullapiiraaseen kannattaa kokeilla myös herkullisia ja lihaisia HK Butcher´s meatball,- tai HK Taco filled meatball-lihapullia.

Samaan sarjaan menee myös klassinen ja lapsille maistuva jauhelihapiirakka, joka tosin lihapullapiiraaseen verrattuna vaatii pari työvaihetta enemmän. Sitä kannattaakin tehdä samalla vaivalla vähän suurempi määrä ja pakastaa välipalaksi sopivan kokoisina paloina tulevia päiviä varten.

Reipasta kouluvuotta kaikille koululaisille ja hyviä välipaloja! 

 


Reseptit