Pyhäinpäivän helpoimmat juhlapaistit

Moni pitää juhlapaistin onnistunutta valmistamista mutkikkaana toimenpiteenä, jossa vain niin kutsutut huippukokit voivat onnistua. Paistin kypsentäminen ei oikeasti ole sen kummempi toimenpide, kuin minkä tahansa muun uuniruoan. Yksinkertaisista asioista ei tarvitse tehdä vaikeita.

Pyhäinpäivä ei ehkä nostata yhtä voimakkaita ruokatunteita kuin joulu, pääsiäinen tai juhannus. Tästä huolimatta se on silti yksi vuoden suurimmista ruokajuhlista, mikä näkyy ruuhkina marketeissa ja tuoksuu paisteina kotiuuneissa. Juhla, vieraat ja tarjottava ruoka nostattavat helposti pienen stressinpoikasen monen kotikokin ajatuksiin. Eipä hätää - juhlapaistin valmistaminen ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin vaikkapa joulukinkun.

 Nautaa, possua vai molempia?

Monen pyhäinpäiväperinteisiin kuuluu edelleen punertavaksi jätetty naudan paahtopaisti, joka maistuu niin lämpimänä kuin jäähdytettynäkin. Possunpaistit ovat kuitenkin nostaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Possunpaistin valmistaminen on nyt erityisen helppoa, sillä valmiiksi maustettuja sisäpaisteja voit kypsentää sen omassa myyntipakkauksessa. Vielä huolettomampi valinta uunilihaksi on HK Rypsiporsas® kassler, jonka voit huoletta päästää ylikypsäksi ilman pelkoa lihan kuivumisesta.

 sunnuntain-uunikassler-1.jpgKokeile vaihteeksi possun kassleria juhlapaistina

Paistin ei tarvitse aina olla kokonaisena paistettu, sillä paisti se on palapaistikin. Mikä voisikaan olla suomalaisempaa kuin karjalanpaisti! Karjalanpaistin oikeaoppinen resepti on monelle lähestulkoon pyhä asia, mutta ei ole rikos soveltaa reseptejä ja päivittää perinteitä.

pekoninen-karjalanpaisti-header-kuva.jpgMyös karjalanpaisti käy hyvin juhlapaistista

Päädyitpä sitten nautaan, possuun tai molempiin, HK Lihakoulusta löydät reseptit ja vinkit helppoon onnistumiseen.


Reseptit