Ruokaa nopeasti, helposti ja terveellisesti – Mikrolla

Tämä blogi sohaisee kepillä ampiaispesään, mutta päästetään surina valloilleen!

Vuosikausia on keskusteltu mikrottamisen vaikutuksista sekä ruokaan että ihmisten terveyteen. Toisille mikro on normaali osa arkea sekä ruuanlaittoa ja mikron vastustajat kertovat kovaan ääneen mikrottamisen haitoista.

Ennen kuin kommenttikenttä tukkeutuu mikrottamisen vastustajien kommenteista, kaivoin hieman kättä pidempää mikrottamisesta Ylen arkistoista: ”On väitetty, että nopean molekyylivärähtelyn seurauksena vitamiinit ja antioksidantit sekä muut ruoan hyvät ominaisuudet tuhoutuvat. Elintarviketurvallisuusviraston tutkija Tiina Ritvanen törmää väitteeseen usein eikä siinä hänen mukaansa ole perää. Asiaa on tutkittukin.” (lähde:YLE)

Itse olen sitä mieltä, että mikrolla voi tehdä oikeastaan mitä ruokaa tahansa! Sen lisäksi, että ruuanlaitto on nopeaa, energiatehokasta ja helpompaa on se myös terveellisempää, koska ruokaan ei tarvitse mm. lisätä paistamiseen vaativia rasvoja. Mikro kypsentää ruuan nopeasti ja esim. kasvikset voi kypsentää ilman vettä. Tämä takaa mm. vesiliukoisten vitamiinien paremman säilyvyyden mikrokypsennyksessä.

Reseptiikan suhteen mikrottaminen tuo kuitenkin haasteita jopa minunlaiselleni ammattilaiselle. Mikroja on paljon erilaisia ja niiden tehot vaihtelevat. Jokaisen tuleekin siis olla innostuneita kokeilemaan sekä testaamaan erilaisia ruokia omalla mikrollaan. Voin sanoa, että mielikuvitus on ainoastaan rajana mikrolla kokkaamiseen.

Lihakoulussa päätimme laittaa mikron tällä kertaa tositoimiin. Kokeile itse miten herkullisen murekkeen saat nopeasti aikaa muutamalla työvaiheella ja mikrollasi. Ja mikä parasta, mikrolla kokkaaminen säästää sinut hellan ja uunin pesulta.

 

 

 


Reseptit