Jauhelihaa ja pakkausuudistuksia

Keskustelu pakkausmateriaaleista ja niiden luonnonkuormituksesta on käynyt viime aikoina vilkkaana, mikä on tietysti hyvä asia. Terveellä maapallolla kun on mukavampaa asua kuin saastuneella. Kuten kaikki ymmärtää, teollisuuden liikkeet kuormituksen vähennykseen eivät käy ihan käden käänteessä, vaan se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Me HK:lla olemme kuitenkin ottamassa jättiharppausta, mitä pakkausmateriaaleihin tulee. Luovumme vuoden 2019 loppuun mennessä mustasta muovista pakkauksissamme ja jo vuoden alusta lanseerasimme kaksi uutuusjauhelihaa, jotka on pakattu kierrätettäviin kartonkipakkauksiin.

Nyt käyttöönotettava suomalainen pakkausinnovaatio mahdollistaa lihan pakkaamisen kartonkiin, joka tuottaa 80% vähemmän muovijätettä verrattuna perinteisiin pakkauksiin.

1530-hk-karkeasti-jauhettua-naudan-rintaa-400g.jpg3773-hk-hienoksi-jauhettua-naudan-sisapaistia-300g.jpg

Eikä ole muuten yhtään pöllömpi sisältökään pakkauksissa!

Ensimmäiseksi käsittelyyn Karkeaksi jauhettu naudan rinta, joka on kehitetty ja testattu täydelliseksi burgerpihvi -lihaksi. On olemassa burgereita ja Burgereita. Se mikä hampurilaisesta tekee hampurilaisen, on pihvi siellä sämpylöiden välissä. Eikä pihvin tärkeyttä voi koskaan liikaa korostaa. Vaikka muut täytteet hampurilaisen sisällä hipoisivat täydellisyyttä, mutta itse kruununjalokivi pihvi olisi vähän sinne päin, ei lopputulos voi olla täydellinen. Pihvin täydellisyyteen vaikuttaa ruhonosa mistä se on jauhettu, rasvan määrä sekä rakenne ja suutuntuma. Tässä HK Karkeaksi jauhetussa naudanrinnassa kaikki on kohdallaan. Ainoa mikä enää burgerin voi mokata on kokki itse.

Toisessa pakkauksessa puolestaan on HK Hienoksi jauhettua naudan sisäpaistia, joka sopii täydellisesti kurvejaan tarkkaileville puntti-Penteille ja Sali-Pirkoille, tai muuten vain rasvaa vältteleville. Ja maistuupa supervähärasvainen jauhettu naudan sisäpaisti myös arkiruoassakin. Kokeile vaikkapa perinteiseen jauhelihakeittoon, thaihenkiseen naudanlihasalaattiin tai minestronekeiton proteiinilisäkkeeksi.

Nyt siis kipin kapin luontoa pelastamaan ja kaupan lihahyllyille valitsemaan oikeat jauhelihat ja tekemään vaikutus uusilla tuotteisiin sopivilla resepteillämme.