• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Jauhelihaa ja pakkausuudistuksia

Jauhelihaa ja pakkausuudistuksia

1.2.2019

Keskustelu pakkausmateriaaleista ja niiden luonnonkuormituksesta on käynyt viime aikoina vilkkaana, mikä on tietysti hyvä asia. Terveellä maapallolla kun on mukavampaa asua kuin saastuneella. Kuten kaikki ymmärtää, teollisuuden liikkeet kuormituksen vähennykseen eivät käy ihan käden käänteessä, vaan se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Me HK:lla olemme kuitenkin ottamassa jättiharppausta, mitä pakkausmateriaaleihin tulee. Luovumme vuoden 2019 loppuun mennessä mustasta muovista pakkauksissamme ja jo vuoden alusta lanseerasimme kaksi uutuusjauhelihaa, jotka on pakattu kierrätettäviin kartonkipakkauksiin.

Nyt käyttöönotettava suomalainen pakkausinnovaatio mahdollistaa lihan pakkaamisen kartonkiin, joka tuottaa 80% vähemmän muovijätettä verrattuna perinteisiin pakkauksiin.

Eikä ole muuten yhtään pöllömpi sisältökään pakkauksissa!

Ensimmäiseksi käsittelyyn Karkeaksi jauhettu naudan rinta, joka on kehitetty ja testattu täydelliseksi burgerpihvi -lihaksi. On olemassa burgereita ja Burgereita. Se mikä hampurilaisesta tekee hampurilaisen, on pihvi siellä sämpylöiden välissä. Eikä pihvin tärkeyttä voi koskaan liikaa korostaa. Vaikka muut täytteet hampurilaisen sisällä hipoisivat täydellisyyttä, mutta itse kruununjalokivi pihvi olisi vähän sinne päin, ei lopputulos voi olla täydellinen. Pihvin täydellisyyteen vaikuttaa ruhonosa mistä se on jauhettu, rasvan määrä sekä rakenne ja suutuntuma. Tässä HK Karkeaksi jauhetussa naudanrinnassa kaikki on kohdallaan. Ainoa mikä enää burgerin voi mokata on kokki itse.

Toisessa pakkauksessa puolestaan on HK Hienoksi jauhettua naudan sisäpaistia, joka sopii täydellisesti kurvejaan tarkkaileville puntti-Penteille ja Sali-Pirkoille, tai muuten vain rasvaa vältteleville. Ja maistuupa supervähärasvainen jauhettu naudan sisäpaisti myös arkiruoassakin. Kokeile vaikkapa perinteiseen jauhelihakeittoon, thaihenkiseen naudanlihasalaattiin tai minestronekeiton proteiinilisäkkeeksi.

Nyt siis kipin kapin luontoa pelastamaan ja kaupan lihahyllyille valitsemaan oikeat jauhelihat ja tekemään vaikutus uusilla tuotteisiin sopivilla resepteillämme.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Blogit

Pitääkö olla huolissaan

Pitääkö olla huolissaan

Kotimaisten kielten keskus valitsi kuukauden sanaksi heinäkuussa kaiketon-sanan. Kaiketon kuvaa ruokarajoitteiden ja – toiveiden pohjatonta toivomuskaivoa. Kaiketon ruoka on laktoositonta, gluteenitonta, soijatonta jne. Aiemmin tällaisia ruokia kuvattiin myös tonton-nimityksellä. Usein...

Lihatuotteiden säilyttäminen ja pakastaminen

Lihatuotteiden säilyttäminen ja pakastaminen

Kuinka kauan palvelutiskiltä ostettu liha säilyy? Voiko makkaraa pakastaa? Lihatuotteiden säilyttäminen ja pakastaminen herättävät kysymyksiä, joihin vastaamme nyt!

Lue viimeisimpiä artikkeleita

HK Todella nopeat mureat lastut

HK Todella nopeat mureat lastut

Katso kokkiemme reseptivinkit HK Todella nopeat ja mureat lastuille ja vie arkiruoka uudelle tasolle! Ohuet possu- ja naudanlastut kypsyvät airfryerissa kuudessa minuutissa – pannulla vielä nopeammin!

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Kun kiire painaa päälle ja arki pyörittää tiukassa aikataulussa, ruoanlaitto saattaa helposti jäädä jalkoihin. Onneksi nopeus ja herkullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita – etenkin, kun otat avuksi valmiit ja...

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Yhä useamman toivelistalla on ”vartissa valmis” arkiruoka eikä harmittaisi, vaikka ruoka olisi pöydässä tätäkin nopeammin. HK:n Todella nopeat mureat lastut viljaporsaan ja naudanlihasta ovat vastaus tähän toiveeseen, sillä ne valmistuvat...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste