Makeinta luun vieressä

Vanha kansa tuppasi sanomaan, että liha on makeinta luun vieressä. Ja tottahan tuo on. Siksipä toimme tällekin kesälle mehukkaita luullisia grillattavia herkkuja. Luullisten grilliherkkujen, kuten Viljaporsaan Ribletin ja Spare ribsin valmistus ei ole todellakaan hätäiselle grillaajalle, mutta antamalla niille hieman aikaa ja rakkautta, lopputulos on huumaavan hyvää.

HK Viljaporsaan Riblet Mexican Cajun. Lihantaitajien cajun-maustetut luulliset ribletit sopivat mausteisen ruoan ystäville. Parasta rauhassa valmistettuna miedolla lämmöllä. Riblet on leikattu porsaan lavan kohdalta, rintaluusta ja on mahtavan näköistä sekä makuista tarjottavaa grillijuhliisi.

riblet-pieni.jpg

HK Viljaporsaan Spare Ribs Canada Sweet BBQ. Amerikkalaisen grillauskulttuurin peruskiven spare ribsin valmiiksi maustettu versio. Mausta löytyy Amerikan grillityyliin isosti sekä makeutta, mausteisuutta että savua. Amerikkalaista mausteisuutta tasapainottamaan sopii mainiosti vaikkapa kirpakka aioli.

spare-ribs-aioli-pieni.jpg

HK Viljaporsaan Spare Ribs. Spare Ribs on kunnianosoitus amerikkalaiselle grillauskulttuurille. Viljaporsaan pitkää kypsennystä vaativa kylkiluurivi esikypsennetään uunissa, minkä jälkeen se viimeistellään kuumassa grillissä grillauskastikkeella sivellen. Niille, jotka eivät vielä ole ribseihin rakastuneet kerrottakoon, että kyseessä on loistava ja mehukas grilliruoka.

Näillä eväillä kohti kesän grilli-iltoja!


Reseptit