Makkaroita Bangkokista Tijuanaan

Mitä uutta makkararintamalla? No maistuvia Maakarit® -sarjan uutuusmakkaroita ainakin. Thaihenkinen Maakarit® Serkon Suudelma, nimensä mukaisesti meksikolaistyyppinen Meksikon Miguel sekä Espanjaan päin kumartava Pampan Pablo ovat kesän kuumimpia hittimakkaroita grilliin, nuotiolle ja pannulle.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi HK Maakarit® Livornon Luigin paitsi vuoden 2018 ykköseksi raakamakkaroiden sarjassa, myös grillauskauden 2018 kaikkein parhaimmaksi makkaraksi. Vottosen Vihellys puolestaan nappasi IL Grillaus -teeman testivoiton sekä IS makkaratestin 3. sijan. Odotukset ovat siis kovat myös vuoden 2019 kesälle. Ja näillä makkaroilla, jos millä on edellytykset menestyä yhtä hyvin, ellei jopa paremminkin.

Maakarit® Serkon Suudelma on helsinkiläisistä Gaijin ja Farang ravintoloista tutun huippukokki Serko Rantasen ideoima laadukas thaityyppinen makkara. Possua sekä broileria sisältävä herkku on maustettu kaffir-limellä, chilillä, kookoksella ja sitruunaruoholla. Lisukkeeksi kannattaa ehdottomasti kokeilla Thaimaassa erittäin suosittua raikkaan tulista papaijasalaattia.

Jalapenolla, oreganolla ja paprikalla maustettu Meksikon Miguel puolestaan vie makunystyrät nimensä mukaisesti Meksikoon. Sopivan mausteinen Miguel on maistuvaa purtavaa koko perheelle. Miguelin seurana maistuvat vaikkapa grillatut kesäpotut ja savuchili-limemajoneesi.

Espanjalaistyyppinen raakamakkara Pampan Pablo saa sopivaa ryhtiä pasilla chilistä, cayennestä, korianterista ja valkosipulista. Komeasti kiepille pursotettu makkara on näyttävää tarjottavaa grillipöytään. Grillattu Pampan Pablo on maistuvaa täytettä vaikkapa tortillan tai flat breadin väliin.

Suomihan on myös sinappikansaa, ja mitä väkevämpää sen parempi. Sinappia laitetaan makkaran päälle oikein isolla kädellä ja tällä tavoin peitetään hienosti myös suurin osa makkaran mausta. Tässähän ei toki mitään väärää ole. Useimpiin grillimakkaroihin sinappi sopiikin kuin nenä päähän. Toki näiden uutuus Maakareidenkin lisukkeena voi sinappia vedellä, mutta emme kuitenkaan sitä suosittele. Sen sijaan kannattaa kokeilla erilaisia eksoottisempia maustekastikkeita, kuten mojoa, savupaprika-aiolia, gochujangmajoneesia sekä suklaista ja mausteista molea.

Grillit kuumaksi ja suut makkaralle!