• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Mun isi on kovempi syömään kuin sun isi!

Mun isi on kovempi syömään kuin sun isi!

4.11.2019

Tällä viikolla juhlitaan isejä, noita pitkää päivää pakertavia perheen supersankareita. Ja mikä olisikaan parempi lahja isille, kuin aamun aloitus tukevalla aamiaisella. Puhumattakaan maistuvasta lounaasta ja päivän kruunaavasta herkullisesta illallisesta.

Klassisimmillaan isänpäivän aamupala on yksinkertainen. Paistettua pekonia, munia, tuoretta kahvia ja päivän lehti. Toiset haluavat aamiaisen sänkyyn toimitettuna, mutta itse tykkään puputtaa pekonini ja paistetut kananmunat ruokapöydän ääressä. Osaltani tähän vaikuttavat kaksi sängyssä riehuvaa lihanhimoista ja kuritonta koiraa, joille kiusaus aamiaiseni syömiseen olisi voittamaton.

Jotta pekonin maku ei pääsisi unohtumaan, nappivalinta lounaaksi voisi olla ihanan täyteläinen pekoni-scampirisotto. Äyriäisten ja pekonin välille solmittu pyhä liitto on huonoimmillaankin parhautta, joten aito Amerikan Pekoni® ja pulskat scampit yhdistettynä pehmeään risottoon ovat jotain maagista. Siltä varalta, että pekoni pääsee loppumaan tai muuten on pekonikiintiö täynnä, täytyy olla varasuunnitelma. Metsästäjänleipä on herkku, joka ei koskaan mene pois muodista. Rapeaksi paistettu possunleike tuhdilla sienikastikkeella ryyditettynä ja paahdetun leivän päälle koottuna saa raavaimmankin miehen herkistymään.

Illallisella ei voi mennä harhaan, kunhan muistaa pari seikkaa. Ensinnäkin isit rakastavat kunnon rehellisiä liharuokia! Erilaiset paistit ja pihvit tekevät takuulla kauppansa, varsinkin kun iskä saa syödessään katsoa vaikkapa Formuloita. Tänä vuonna isänpäivänä tosin ei ajeta formuloita, joten nyt olisikin oiva syy katsoa VHS:ltä taltiointi vuoden 1998 Suzukan osakilpailusta, jonka päätteeksi Häkkis Mika juhli ensimmäistä maailmanmestaruuttaan. Paahtopaisti on varma valinta, varsinkin kun sen tekee Burgundin tyyliin. Tätä herkkua popsiessa ja Matti Kyllösen huutaessa taustalla ”Mika on maailmanmestari” on isin hyvä olla.

Isit tykkäävät myös burgereista. Siis kunnon burgereista, jonka pihvi on valmistettu laadukkaasta kotimaisesta naudan rinnasta. Sisältö vaihtelee mieltymysten mukaan. Yhden lemppari on Ultimaattinen juustoburgeri tryffelimajoneesilla, kun toiselle ei kelpaa muu kuin kimchillä ja misomajoneesilla viimeistelty umamipommi. Joten jos paahtopaisti tuntuu ylivoimaiselta valmistaa, on kunnon premium burgeri silloin oiva ratkaisu täyttää isukin vatsa.

Näiden herkkujen jälkeen tarvitsee enää jakaa vuoden isä -palkinto, jonka itse ainakin olen voittanut jo 14 kertaa. Onnea isit! Olisipa isänpäivä useammin…

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Blogit

Eggs Benedict ja uppomunan salaisuus

Eggs Benedict ja uppomunan salaisuus

Mitä olisi isänpäivän aamu ilman kananmunia ja pekonia. Tällä kertaa isä nauttii aamiaiseksi rapean pekonin lisäksi uppomunia, joiden valmistus ei ole niin vaikeaa kuin ehkä luulet.

Sunnuntaina isä ansaitsee vain parasta

Sunnuntaina isä ansaitsee vain parasta

Isät ovat tulevan sunnuntain keskipisteenä ja hemmottelun kohteena. Rapeaksi paistetut porsaankyljykset ovat takuuvarmoja, kun tehdään nappivalintaa isänpäivän lounaalle.

Liekeillä teet vaikutuksen

Liekeillä teet vaikutuksen

Isänpäivänä eli tulevana sunnuntaina monissa perheissä isää hemmotellaan herkkuruuilla, ja hyvin laitettu sisäfileepihvi mahtuu taatusti lähes kaikkien isien top kymppiin! Lisää juhlan tuntua ja näyttävyyttä hommaan saadaan, kun pihvit aateloidaan...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste