• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Oktoberfest

Oktoberfest

2.9.2019

Münchenissä syyskuun puolestavälistä lokakuun puoleenväliin vietettävä Oktoberfest on yksi maailman suurimmista ja tuottoisimmista tapahtumista. Olut näyttelee isoa osaa tapahtumassa, mutta vaikea sitä olutkolpakkoa on kuvitella ilman vieressä köllöttelevää bratwurstia tai possunleikettä. Pelkästään makkaraa tapahtuman aikana syödään arviolta noin 140 000 annosta. Vaikka tänä vuonna näitä oluen ja makkaran bakkanaaleja ei järjestetäkään koronan vuoksi, onnistuvat kotioloissa järjestetyt pirskeet näillä neuvoilla.

Nykyisin Oktoberfestiä vietetään ympäri maailmaa ja kaava noudattelee melko lailla samaa mitä Baijerissakin. Tunnelmaan on helppo virittäytyä kotikonstein. Tässä helpot ohjeet!

Kutsu ystävät ja sukulaiset koolle ja laita olut kylmään. Sopivat laadut tähän tapaukseen ovat esimerkiksi moderniin tyyliin American Wheat tai perinteisemmät Hefe-Weisse ja Oktoberfestbier. Makkaraksi kelpuutetaan ainoastaan laadukkaimmat mahdolliset, eli HK:n Maakarit®-sarjan artesaanityyppiset makkarat.

Itsestäänselvyys on, että pöytään katetaan Maakareiden Nürnbergin Güntheriä, tuota pikkubratwurstien aatelia. Suomalaisesta lihasta Vantaan Pakkalassa valmistettu rostbratwurst-tyyppinen makkara maistuu mainiosti vaikkapa hapankaalin kanssa tai vaalean sämpylän sisässä sinapin kera. Jawohl!

Toinen saksalaishenkinen veto voisi olla HK Maakarit® Angelan Frankfurtteri, joka on täysiverinen olutmakkara. Angela toimii niin hapankaalin kuin hodarinkin parina. Kun makkara on melko neutraali, voi olutpari ollakin jotain jännittävää. Hieman suolaisen kirpakka Gose-olut on järisyttävä kokemus jo siltään, mutta varsinkin Angelan seurassa.

Loppuillan tuhdimpaan menoon on puolestaan Maakareiden Huberin Huilu itsestäänselvyys. Olutparina Huberille toimivat upeasti Golden Ale -oluet, mutta kokeilunhaluisemmat ja paremman olutpään omaavat voivat kokeilla myös Double Bockejakin. Hienostunutta potkua Huberille antaa jalapeno ja täyteläisyyttä cheddarjuusto, joten mikä voisi mennä vikaan?

Eli tuumasta toimeen. Ruudulliset pöytäliinat pöydille, oluet kylmään ja makkarat paistumaan. Auf wiedersehen!

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Blogit

5 maistuvaa makkararuokaa arkeen ja juhlaan

5 maistuvaa makkararuokaa arkeen ja juhlaan

Makkara tuo elämän eliksiiri on maistunut kansallemme jo sukupolvien ajan ja maistuu eteenpäinkin. Parastahan makkarassa on (maun lisäksi tietenkin) sen monipuolisuus ruoanlaitossa. Makkaroita on monenlaisia savustetuista grillimakkaroista raakamakkaroihin ja monin...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Esivalmistelu on puoli ruokaa piknikkiä suunnitellessa. Pienellä vaivannäöllä ennakkoon säästyy itse piknikillä ollessa suuremmalta stressaamiselta ja voi keskittyä olennaiseen – eli syömiseen. Suurimman osan tarjottavista, jotka vaativat jonkinasteista valmistamista, pystyy...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste