Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

On perjantai iltapäivä ja mieli tekee hillittömästi oikein kunnon jenkkihenkistä brisket sandwichiä. Noh, tuumasta toimeen. Lihatiskiltä naudanrintaa kainaloon, olut kylmenemään ja homma käyntiin. Ihan ensimmäiseksi rinta pitäisi suolata noin seitsemän vuorokauden ajan, hieroa rub-mauste pintaan ja antaa maustua vielä yön yli. Sen jälkeen rinta pitää savustaa useita tunteja sekä antaa jäähtyä ja makujen tasaantua vuorokausi. Tässä vaiheessa onkin menossa jo päivä numero kymmenen brisketin valmistuksessa, joten se siitä perjantain brisket sandwichistä.

Tokihan homman voisi hoitaa edellisellä viikolla valmiiksi, mikäli siis tietää mitä tekee. Itselleni kuitenkin tuon kaltaisen himon iskiessä, on briskettisänkkärin oltava nokan edessä tunnin sisällä himon alkamisesta. Ilman kompromisseja. Minun sekä kaikkien kohtalotovereideni suureksi iloksi markkinoille on tullut kolme uutta valmiiksi pyökkisavulla pitkään ja hartaasti savustettua tuotetta. HK Savustettu Naudanrinta Austin -rub, HK Savustettu porsaan pluma Korea -rub sekä HK Savustettu Porsaan niska, char siu -rub. Jokaisen tuotteen mukana tulee kyseiseen makumaailmaan sopiva glaseerauskastike, joten grillaajan ei tarvitse alkaa kaupassa arpomaan sopivaa soosia grillaukseen. Tuotteista kaksi viimeksi mainittua matkustaa makumaailmallaan Aasiaan ja kuten jo mainittua, Naudanrinta Austin -rub on kuin suoraan Texasin kovimpien pitmasterien savustimesta napattu.

hk-all-day-breakfast-pluma-q2-08-04-190035.jpg

Char siu maustettu ja savustettu porsaan niska on täydellistä esimerkiksi pulled porkin raaka-aineeksi. Homma hoituu niin, että liha kuumennetaan joko grillissä tai uunissa, revitään käsin ja sotketaan joukkoon mukana tullut hoisin dippikastike. Savustettu porsaan pluma puolestaan menee grillattuna tai uunissa lämmitettynä aasialaishenkisen burgerin täytteeksi. Lämmitetyn pluman pintaan sivellään yakiniku dippi, liha leikataan viipaleiksi ja läimäistään burgerisämpylöiden väliin korianterilla maustetun coleslaw´n kanssa.

pluma-burger-savustetut-25-01-191058.jpg

Näillä savustetuilla lihoilla pärjää siis vaatimattomillakin taidoilla varustettu grillaaja ja epäonnistumisen riski on häviävän pieni. Ja vaikka tässä nyt vauhkotaan grillauksesta, niin tuotteet sopivat yhtä lailla uunissa tai pannulla valmistettavaksi.


Reseptit