• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Klassikkoannokset osa 3 – Meat Platter

Klassikkoannokset osa 3 – Meat Platter

Ruokasisällöntuottaja
24.1.2020

On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa myös klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävät pintansa ravintoloiden ruokalistoilla. Tässä blogisarjassa pureudumme tunnettujen suomalaisravintoloiden klassikkoannoksiin. Keskiössä tietenkin laadukkaat liharuoat ja mahtavat lisukkeet. Tällä kertaa suurennuslasin alla on amerikkalaista savustuskulttuuria henkivä B-Smokeryn BBQ Platter eli briskettiä, ribsiä ja siipiä sisältävä combo.

Ravintola B-Smokery on melko lailla ainoa BBQ- ja savustusravintoloiden tyylipuhdas edustaja Helsingissä. Kyseessä on siis Helsingin Teurastamolla sijaitseva periamerikkalaista BBQ-ruokaa tarjoileva pikkuinen ravintola.

Ravintola sai alkusysäyksensä 2010-luvun alussa ensimmäisten Ravintolapäivien aikoihin, kun ryhmä elokuva-alan yrittäjiä päätti hankkia pienen savustimen sekä kasan lihaa ja suuntasivat Helsingin keskustaan. Lihat loppuivat heti kättelyssä valtavan suosion yllättäessä, joten homma toistettiin parina vuotena uudestaan, ja näin ilmiö oli valmis. Ja kun kerran tilausta oli, porukka päätti vuonna 2013 laittaa pysyvän ravintolan pystyyn pop-upin sijaan. Paikka löytyi tuohon aikaan vielä hieman piilossa olevalta teurastamon alueelta Sörnäisistä, jossa Helsingin kaupunki oli aloittanut alueen elävöittämisprojektin. Vaikka olemassa oli riski, että porukka ei löytäisi alkuun uudelle ruoka-alueelle, B-Smokeryn ovipumppu alkoi laulaa heti alusta alkaen. Tässä edesauttoi onnenkantamoisena muutama kiinnostusta herätellyt lehti- sekä tv-juttu.

B-Smokeryssä listan suosituimpiin annoksiin kuuluu Meat Platter, johon asiakas saa valita haluamansa tuotteet listalta. Suosituin combo koostuu keittiömestari Anniina Pekkalan mukaan Iberico-possun ribseistä, chicken wingseistä ja beef brisketistä. Melko klassista siis. Ovathan kyseessä tuotteet, jotka takuulla löytyvät jokaisesta vakavasti otettavasta BBQ-ravintolasta. Ja pitääkin löytyä. Sillä mikäli BBQ-ravintolan listalta ei esimerkiksi löytyisi briskettiä, olisi se sama, kuin että burgeripaikan hampurilaisista puuttuisi kunnon naudanlihapihvi. Valloillaan olevaan vege”trendiinkin” B-Smokeryssä on vastattu, ja listalta löytyykin nykyään ”fifty-fifty” lihaa ja kasviksia.

bsmokery.jpg

Pikaruoasta B-Smokeryssä ei ole kyse, vaikka annokset melko sukkelaan nenän eteen ilmestyvätkin. Kaikki listan annokset valmistetaan alusta alkaen itse pienessä keittiössä, ja varsinkin talon oma BBQ-kastike on saanut suitsutusta jopa Ameriikoissa asti. Brisketti on listan aikaa vievin tuote. Naudanrinta nimittäin köllöttelee suolaamisen jälkeen kolmetoista tuntia omena- ja kirsikkapuun aromikkaassa savussa. Possun ribsien raaka-aineena on tätä nykyä Iberico-rodun jalo edustaja. Iberico-possu vaeltelee suurimman osan elämästään vapaana tammenterhoja puputtaen, mikä tekee sen mausta, rakenteesta ja rasvasta omanlaisensa. Tämän ollaan B-Smokeryssä havaittu olevan täydellinen juuri savustettuihin ribseihin.

bsmokery-2-.jpg

Savustusuuni lämpenee ravintolassa jokaisena aukiolopäivänä, mutta vauhti luonnollisesti kiihtyy loppuviikkoa kohti mentäessä, jolloin savustetun lihan sekä kasvisten fanit tekevät pyhiinvaelluksiaan kohti Teurastamoa. Paikalle valuu kaikenlaista ja -ikäistä porukkaa, mutta ravintolan alkuaikoina paikkaa kansoittivat tuohon aikaan niin kovin trendikkäät hipsterit Jacques Cousteau -pipoineen sekä jostain tuntemattomasta syystä suomenruotsalaiset konossöörit. Lieneekö suomenruotsalaisten paikalle saapumiseen syynä perushärmäläisiä suurempi kokeilunhalu uutta kohtaan vai pelkkä sattuma, mene ja tiedä.

 

B-Smokery
Työpajankatu 2 R1 C
00580 Helsinki

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Blogit

Joulukinkun uudet vaatteet

Joulukinkun uudet vaatteet

Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun päällä, vaikka oikein tehtynä juuri kamara on kutkuttavan koukuttava lisä mehevälle possulle. Reilu parikiloinen HK...

Talven pimeyden valaisijat - padat ja paistit

Talven pimeyden valaisijat - padat ja paistit

Iltojen ollessa pimeitä ja ilman pysyessä pakkasen puolella voisi olla taas hyvä hetki kaivaa viltti sohvalle ja kynttilät kaapeista ja alkaa valmistamaan kunnon lämmittäviä pata- ja paisti-illallisia. Nopeasti tai hitaasti.

Pyhäinpäivän helpoimmat juhlapaistit

Pyhäinpäivän helpoimmat juhlapaistit

Moni pitää juhlapaistin onnistunutta valmistamista mutkikkaana toimenpiteenä, jossa vain niin kutsutut huippukokit voivat onnistua. Paistin kypsentäminen ei oikeasti ole sen kummempi toimenpide, kuin minkä tahansa muun uuniruoan. Yksinkertaisista asioista ei...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2024-2025

Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2024-2025

Maailman kovimman ja arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse d’Orin kausi 2024-2025 starttasi Suomen osalta kilpailijavalinnalla, kun kisapaikasta taisteli kaksi kovaa kokkia. Jo kaudella 2018-2019 samaisessa kilpailussa Suomea edustanut Ismo Sipeläinen sai vastaansa...

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste