Lihaisat ruokavinkit pääsiäiseen

Pääsiäinen kuuluu ruokajuhlana ehdottomasti vuoden terävimpään kärkeen pitkään haudutettavine lihapatoineen ja paisteineen. Mutta missään tapauksessa ei tule unohtaa muitakaan, hiukan nopeammin valmistuvia herkkuja. Pääsiäisen aikaan pyhiä riittää, joten monenlaista herkkua ennättää valmistaa.

Suomen Bocuse d’Or edustaja Mikko Kaukosen 12 tuntia haudutettu porsaanniska, cremolatan sekä paahdettujen perunoiden kera on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ruokalaji. Kaksitoista tuntia miedossa lämmössä hautunut kassler on pehmeää kuin vauvan poski, johon ei haarukan lisäksi juuri veistä tarvita.

Steak sandwich ei kuullosta äkkiseltään pääsiäisruoalta, mutta tulet ihmettelemään miksi parsalla ja bearnaisekastikkeella viimeistelty leipä ei aiemmin ole pääsiäispöydästäsi löytynyt. Tässä steak sandwichissä on kaikki palikat loksahtaneet paikoilleen.

steak_sandwich_01404_CROP

Kokonaisena paahdettu possun ulkofilee tuppaa monesti unohtumaan trendikkäämpien ruokien jyrätessä. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Täyteläisen sipuliohraton kruununa tarjoiltava kokonaisena paahdettu possun ulkofilee on mahtavaa herkkua, ja kaiken lisäksi helppo valmistaa.

Possunfilee_ohratto_HK_porsaan_sisäfilee_ulkofilee_19-08-191078_1

Pariloitu naudanfilee annanperunan ja maustevoin kera on melko klassinen, mutta ah, niin herkullinen ja juhlava ruokalaji. Mikäli ruokailijoita on useampi, voi pihvinpaistoa hieman helpottaa uunilla. Paista pihveihin molemmin puolin kuumassa parilassa kaunis väri ja kypsennä loppuun 150-asteisessa uunissa noin 4-5 minuuttia (pihvin paksuudesta riippuen), kunnes sisälämpö pihveissä on 54 astetta.

sipulipihvi-annanperuna-vuoden-kokki-28-08-190530-crop.jpg

Sinihomejuustolla täytetty possun sisäfilee tarjoillaan napakaksi paistettujen neulapapujen ja palsternakkasipsien kera. Sipsejä kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin reippaampi määrä, sillä ne ovat melko lailla koukuttavaa rouskutettavaa. Voit myös kokeilla sipsien tekoa muistakin juureksista, kuten porkkanasta tai vaikka punajuuresta.

rypsiporsas-fileesuikale-dijonpossu-hk-jakso1-200025-crop.jpg

Parsat ovat varma kevään merkki. Varsinkin kun ne tarjoillaan oskarinleikkeessä. Valmiiksi nuijittu Rypsiporsas® Fileepihvi tekee hommasta helppoa. Leivitys vain pihvien pintaan ja choronkastikkeen vatkaukseen. Rapujen kanssa ei ole niin nökönuukaa. Oivallinen valinta jättirapujen sijaan on esimerkiksi käsin kuoritut katkaravut.

rypsiporsas_fileepihvi_oskarinleike_HK_jakso1_200060_crop.jpg

Maistuvaa pääsiäistä!


Reseptit