Uudenvuoden ruokalista - Burgerit

Uudenvuoden juhlinta ja burgerit sopivat yhteen kuin kesä ja makkarat. Monella on oma luottoburgerinsa, johon turvautua hädän hetkellä, mutta mikäli pää lyö tyhjää, niin kokosimme yhteen neljä omaa suosikkiamme. Mielihalut kun vaihtelevat joskus päivittäin, niin listalta löytyy monenlaista haukattavaa tulisesta perinteiseen. Lisäksi bonuksena on joukon musta hevonen – vegeburgeri.

Erään väittämän mukaan hampurilaisen keksi yhdysvaltalainen Louis Lassen ruokakojussaan 1900-luvun alkumetreillä. Lassenin vuonna 1895 perustamassa Louis' Lunch ravintolassa myydään vielä tänäkin päivänä vastaavaa burgeria. Original burger on kaikessa yksinkertaisuudessaan paahdettujen vaaleiden vuokaleipäviipaleiden väliin ladattu grillattu naudan jauhelihapihvi, grillattua sipulia, tomaattiviipale sekä sinappia.

Lypsykarjan jauhelihasta tehty pihvi näyttelee pääosaa yksinkertaisissa burgereissa. Kun pihvi on näin maukas, ei ylimääräisiä täytteitä tarvita. Smash burgerissa perusidea on kunnolla ohueksi prässätyt ja kovalla lämmöllä paistetut pihvit ja yksinkertaiset lisukkeet.

Gochujang burgerissakaan ei ole harrastettu mitään ylimääräisiä kikkailuja, vaan meno on kuin suoraviivaista rock 'n rollia. Laadukkaasta jauhelihasta tehdyt pihvit yhdistettynä gochujang-majoneesin täyteläisyyteen ja briossin pehmeyteen tekevät tästä burgerista takuulla uudenvuodenkinkereiden kingin.

Vaikka Makkarapihvi-sandwich ei virallisesti burgeri olekaan, on sillekin paikka tällä listalla. Hätäisempi voisi kutsua makkarapihvi-sandwichiä porilaiseksi, mutta ehei - tämä on paljon enemmän. Kaksi makkarapihviä, kananmuna, cheddar ja asiaankuuluvat mausteet tekevät tästä sänkkäristä todellisen herkuttelijan evään, jota herkimpien kannattaa pari kertaa harkita.

Voiko vegeburgeri olla hyvää? Kyllä vain, eikä ainoastaan hyvää, vaan myös aivan loistavaa. Laadukkaista raaka-aineista huolella valmistettu Vege smash burgeri on burgereiden aatelia kaikissa kategorioissa. Tähän burgeriin ihastuvat niin kasvissyöjät kuin sekaanitkin. Runsaskuituinen Kasvisburgerpihvi pitää huolen siitä, että vatsa kiittää paitsi täyttymisellä myös hyvinvoinnilla.

Löydät kaikki mainitut burgerit reseptipankistamme.


Reseptit