• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Bocuse d’Or – Grande Finale osa 2

Bocuse d’Or – Grande Finale osa 2

1.10.2021

Maailman kovatasoisimman kokkikilpailun finaali käytiin 26.-27.9.2021 Ranskan Lyonissa, jossa pisimmän korren veti isäntämaa Ranska. Kakkoseksi tuli Tanska ja kolmanneksi Norja Suomen jäädessä suureksi pettymyksekseen kuudenneksi.

Vaikka kokkien olympialaisissa kuudes sija on superhieno suoritus, oli se silti suuri pettymys joukkueelle.
- Meillä oli tänään hyvä suoritus, jossa kaikki meni kuten pitikin. Saimme todella hyvää palautetta keittiötuomareilta puhtaasta ja tyylikkäästä tekemisestä. Tulos on meille luonnollisesti pettymys, olemme tavoitelleet alusta saakka mitalisijaa, kertaa Suomen edustaja Mikko Kaukonen.

Kilpailuissa valmistettiin kolmen ruokalajin take away -menu tomaatista ja mustasta tiikeriravusta. Suomen take away -laatikossa ruokien oikea tarjoilulämpötila varmistettiin luomukauralla täytetyillä muotoon ommelluilla kauratyynyillä.

Tarjoiluvadilla esitellyn kilpailuruoan pakollinen raaka-aine oli naudan lavan osa (blade). Lisäksi vadille nostettiin kaksi kasvislisäkettä. Tehtävässä valmistettiin myös kilpailijan kotimaata raaka-aineiltaan ja makumaailmaltaan edustava ragu-tyyppinen kasvislisäke.

Pettymyksestä huolimatta Suomi on noussut pysyvästi maailman huipulle Bocuse-karkeloissa ja tämänkinkertainen kilpailusuoritus oli ”vain” kuudennesta sijasta välittämättä huippuluokkaa.

Onnea Mikko, Anni ja koko Suomen mahtava tiimi!

Kilpailuannokset:

Take away ”Tomato garden”

Alkuruoka:

Pehmeä kirsikkatomaattitartaletti 
Marinoituja suomalaisia helmitomaatteja, basilikaemulsiota ja pikkelöityä jalapenoa
Grillattua kesäkurpitsaa, sitruunaverbenaa ja timjamia
Aromaattinen tomaattiliemi

Pääruoka:
Tiikerirapu-tomaatti -”bolognesella” täytetty flan mustasta tiikeriravusta
Mustaa tiikerirapua, tillinkukkia ja sitruunaa
Kirsikkatomaattisalaatti, sienikaviaaria ja pikkelöityä suomalaista omenaa
Kurkunkukka ja kukkakaalipyree
Kirsikkatomaattikastike yrteillä ja tiikeriravulla

Jälkiruoka:
Kirsikkatomaattisorbetti, hapankermamousse ja tomaattivaahtokarkki
Tomaatinoksa-tuilekeksi ja vaniljalla maustettua kirsikkatomaattihilloa

Lihatehtävä ”Autumn harvest”

Haudutettua naudan lapaa, kantarelleja, sitruunatimjamia ja rosmariinia
Ohra-ragu, metsäsieniä ja kypsytettyä juustoa
Karamellisoitua sipulia, suomalaista omenaa ja seljankukkaviinietikkaa
Tartaletti kevyesti poltetusta kaalista ja palkokasveista sekä persiljaemulsiota
Fermentoidulla pippurilla ja pikkelöidyillä karhunlaukkakapriksilla maustettu kermainen kastike

Valokuvat: Bocuse d'Or Finland

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Blogit

Ruokamatkalla – Lyon

Ruokamatkalla – Lyon

Lyonia ajatellessa ei äkkiseltään mieleen tule ensimmäistäkään kuuluisaa maamerkkiä tai suurta nähtävyyttä. Se, mistä Lyon kuitenkin maailmalla tunnetaan, on muun muassa salade Lyonnaise, quenelle de brochet en gratin, tête de...

Bocuse d'Or Finaali Lyon 2023

Bocuse d'Or Finaali Lyon 2023

Johan Kurkelan ja Aino Kasasen kilpailumatka Ranskan Lyoniin lähestyy kovaa vauhtia, nimittäin Lyonissa kajahtaa maanantaina 23.1., kun joukkueen kilpailusuoritus alkaa kokkikilpailun toisen kilpailupäivän toiseksi viimeisenä joukkueena. Panoksena kisassa on himoittu...

Bocuse d’Or – kokkien maailmanmestaruuskisat

Bocuse d’Or – kokkien maailmanmestaruuskisat

Mitä yhteistä on Gordon Ramsaylla, Jamie Oliverilla, Anthony Bourdainilla ja Julia Childilla? Kaikki kuuluvat maailman tunnetuimpien kokkien joukkoon, mutta kukaan heistä ei ole kilpaillut maailman kovimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa. Sen...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste