Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesä on juhlien aikaa. Eriskummallisen maailmantilanteen vuoksi juhlien kokoa luultavasti rajoitetaan aiempaa pienempään joukkoon, mikä puolestaan mahdollistaa juhlaeväiden tekemisen monipuolisemmin. Nyt voidaan hyvillä mielin unohtaa ne 90-luvulle jämähtäneet iänikuiset voileipäkakut ja pistää pystyyn kunnon ruokakarnevaalit. Miten olisi esimerkiksi hodarifiesta Ameriikan malliin? Oivallisia hodarivaihtoehtoja HK:n reseptipankista olisivat esimerkiksi grillattu hodari Lombardian tyyliin tai vaikkapa sloppy joe -hodari.

Alkupalapöytää koristamaan sopisi kesäinen parsa-raakamakkarasalaatti, pastrami-perunatikut ja erilaiset lisukekastikkeet. Aasialaishenkinen possusalaatti puolestaan toimii niin alku-, väli- kuin pääruokanakin, varsinkin kun reseptin takana on vuoden 2021 Suomen Bocuse d ’Or -edustaja Mikko Kaukonen.

fileepihvi-rub-glaze-bocuse-d-or-hk-reseptit-11-03-20-01379-crop.jpg

Kesän parhaat juhlaeväät valmistuvat grillissä. Hieman kun näkee vaivaa ja kypsentää mehevän possun kasslerin jo edellisenä yönä hitaasti uunissa ja viimeistelee grillissä ennen H-hetkeä, pääsee kokki helpommalla. Supermaukkaalla possun kasslerista valmistetulla lankkupihvillä hurmaat juhlakansan takuuvarmasti. Georgialainen keittiö on myös hyvässä nosteessa, joten georgialaiset possuvartaat yrttisen tomaattikastikkeen kera hullaannuttavat myös vieraasi.

char-siu-possu-nuudeli-00016-crop.jpg

Illan kähmässä, kun nälkä uudelleen yllättää, on aika kasata pizzabuffet. Ja sehän onnistuu helposti käyttämällä apuna valmista pohjaa sekä kastiketta, juustoa ja HK PizzaTop -tuoteperheen tuotteita. Myös Popsi-herkkuvati tekee mitä luultavimmin kauppansa illan pikkunälkään.

pizzatop-00278-crop.jpgpizzatop-00294-crop.jpg

Tässä siis eväät kesän päräyttävimpiin!


Reseptit