Kuumaakin kuumempi piknik-kesä

Esivalmistelu on puoli ruokaa piknikkiä suunnitellessa. Pienellä vaivannäöllä ennakkoon säästyy itse piknikillä ollessa suuremmalta stressaamiselta ja voi keskittyä olennaiseen – eli syömiseen. Suurimman osan tarjottavista, jotka vaativat jonkinasteista valmistamista, pystyy tekemään jo kotona ja viimeistely tapahtuukin sitten sukkelasti puistossa.

Kertakäyttögrilli on oivallinen väline puistopiknikille, kunhan ottaa huomioon pari tärkeää seikkaa. Ruohikkopalovaaran aikaan avotulen teko on kielletty ja tähän lasketaan myös kertakäyttögrilli. Ja kun sen grillin on luontoon jaksanut kuljettaa, pitää se myös jaksaa sieltä poiskin kantaa, kuten kaikki muutkin roskansa. Mikäli olet ajatellut piknikilläsi kypsentää kokonaisen villisian, on kertakäyttögrilli hieman liian heppoinen väline, mutta makkaroille ja nopsaan kypsyville pienemmille lihapaloille tehoa riittää hyvin.

Erilaiset salaatit ja salaattipohjat kannattaa valmistaa ja sekoittaa jo kotona. Purkkeihin valmistetut kastikkeet puolestaan sekoitetaan salaatin joukkoon paikan päällä, jolloin salaatit eivät pääse vetistymään liiaksi. Mikäli aikeissa on grillata pienellä kertakäyttögrillillä lihaa, kannattaa liha pienentää nopeasti kypsyvään muotoon jo kotona ja sotkea mukaan mausteet tai marinadi oman maun mukaan. Mukana on hyvä olla myös foliota, johon on näppärä kääräistä kypsät liha ja makkarat pysyvät lämpöisinä pidempään – Suomen kesä kun saattaa silloin tällöin yllättää viileydellään.

Erilaiset piirakat, pizzat ja suolaiset pannukakut tekevät myös kauppansa piknikillä. Tai miten olisi grillatulla raakamakkaralla ja salaatilla täytetty flatbread, eli lätyskäleipä? Kertakäyttögrillillä grillatun Huberin Huilun kaverina tarjoiltava coleslaw kannattaa luonnollisesti valmistaa jo kotona, eikä makkaran ja oluen suloista liittoa sovi unohtaa – etenkään piknikillä. Katso näihin reseptit reseptipankistamme.

Hiukan fiinimpään menoon puolestaan sopii maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin 2021 Suomen edustaja Mikko Kaukosen kynäilemä Possu sandwich. Tässäkin tapauksessa esivalmistelu on valttia - kaikki leivänpäälliset kannattaa valmistaa etukäteen, jopa possua myöten. Mikäli matka piknikille ei ole pitkä, voi possun kuljettaa pelipaikalle folioon käärittynä ja leikata juuri ennen leipien kokoamista. Possu toimii myös kylmänä täytteenä moitteettomasti, joten ei hätää, vaikka matka olisi pidempikin.


Reseptit