Välipalaa aamusta iltaan

Arki koittaa aina pitkän kuuman kesän jälkeen ja koululaiset vanhempineen palaavat arkisen aherruksen pariin. Ikuisuuskysymys monessa perheessä on, että "Onko mitään hyvää välipalaa?". Nuorilla aikuisilla puolestaan on kiire aina ja joka paikkaan, joten välipalojen tulee olla hätäiseen valmistuvia ja mielellään mukaan otettavia. Nyt huutoon on vastattu.

Alkukesästä lihapiirakkamarkkinoille saatiin kaksi uutta tulokasta HK:n lanseerauksien merkeissä. Perinteinen lihapiirakka on – no, perinteinen, kuten nokkelimmat nimestä voivat päätellä. Tämä laadukas lihis uppoaa lämmitettynä ihan sellaisenaankin, mutta asiaankuuluvat täytteet vievät lihapiirakan nextille levelille. Toinen lihis kätkee sisäänsä jo valmiiksi kaksi nakkia, eikä mitä tahansa nakkia. Lihapiirakkaan on nimittäin leivottu sisään kaksi kappaletta Aitonakki™ kuorellista ja napsahtavaa nakkia – siis niitä, jotka ovat ainoat hyväksytyt nakit perinteisen lihapiirakan väliin. Eikä lihapiirakan sesonki sijoitu ainoastaan välipala-aikaan. Empiirisen tutkimukseni mukaan kunnon lihis toimii mihin vuorokaudenaikaan hyvänsä, tiettyinä päivinä jopa aamiaisella.

lihapiirakka-blogi.jpg

Eivätkä välipalat tähän lopu. Suomalainen menestysresepti -kilpailun vuonna 2020 voittanut Leipomo Rostenin Rostis, eli ruiskuoren sisään leivottu karjalanpiirakka valloitti sydämet siinä määrin, että tuote vietiin kaupoissa ensi alkuun käsistä. Tästä intoutuneena HK ja Leipomo Rosten löivät viisaat päänsä yhteen ja kehittivät välipalamarkkinoille aivan uudenlaiset proteiinipitoiset välipalat - kinkulla ja pekonilla sekä kanalla ja kauralla täytetyt Rostikset. Yhteistyön hedelmänä syntyneet HK Rukiinen Rostis Kinkku-pekoni ja Kana-kaura ovatkin proteiinipitoisten välipalojen aatelia. Rostikset voi syödä kylmänä suoraan pakkauksestaan, mutta hetki mikrossa, airfryerissä tai uunissa parantaa välipalaa entisestään. Kaikkein näppärin tapa lämmitykseen kuitenkin on paahtaa Rostikset nopeasti leivänpaahtimessa, jolloin valmista tulee parissa kymmenessä sekunnissa.

rostis-blogi.jpg

Näillä eväillä puhtia arjen rutistuksiin.


Reseptit