• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Viikonlopun leipäbaari Helsingin Kauppiaiden tapaan

Viikonlopun leipäbaari Helsingin Kauppiaiden tapaan

Ruokasisällöntuottaja
2.2.2022

Helsingin Kauppiaiden Leipäbaarin ajatus on yksinkertainen – osta pari erilaista leipää, valmista simppeleitä täytteitä leiville, hanki parhaat suomalaisesta lihasta rakkaudella valmistetut leikkeleet ja kutsu ystävät ja perhe koolle. Sen kummempia sääntöjä mahtavien leipien tekoon ei tarvita. Perus leivän anatomia menee seuraavanlaisesti.

Leipä

hk-leipäbaari-leivät-02154netti.jpg

Leipä voi olla melkeinpä mitä vain perinteisestä paahtoleivästä croissantiin ja focacciaan. Leivän tai amerikkalaisittain sandwichin voi täyttämisen jälkeen paahtaa tai olla paahtamatta. Paahtaminen onnistuu niin voileipägrillissä kuin pannullakin. Pannulla paahdettaessa leivän päälle on hyvä saada hieman painoa. Jos kaapissa löytyy eilisen päivän parhaan terän menettänyt hapanjuurileipä, on se mitä mahtavin alusta mainioille täytetyille leiville. Oivallinen vinkki paahdetun, maukkaan ja rapean pinnan saamiseen, on voidella sandwichin kansi ulkopuolelta majoneesilla. Kuulostaa ehkä hassulle, mutta tämä tekee leivän pinnasta uskomattoman maukkaan.

Levite / kastike

hk-leipäbaari-täytetty-croissant-02243 (1).jpg

Levitteissä ja kastikkeissa myös vain taivas on rajana. Tuorejuustoja ja majoneesia voi maustaa lukemattomilla tavoilla, eikä tähän kulu todellakaan liikaa aikaa. Kuten niin usein ruoanlaitossa, myös tässä maistelu valmistuksen aikana on supertärkeää. Kastikkeita valmistaessa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että maut voimistuvat aina hetken odottelun jälkeen. Toisaalta kastikkeissa ja levitteissä saa, ja pitää makua löytyäkin. Kape Aihista lainatakseni – kun maistuu hyvälle, niin pikkuisen vielä. Joidenkin raaka-aineiden, kuten chilin kanssa kannattaa olla kuitenkin varovainen. Herkästi käy nimittäin niin, että valmistusvaiheessa chiliä tai chilikastiketta lisäilee, kun tulisuus ei heti maistu kastikkeessa. Puolen tunnin tai tunnin päästä soossi saattaakin olla jo helvetillisen tulinen.

Täytteet ja salaatit

hk-leipäbaari-leipälajitelma-02231netti.jpg

Helpoimmillaan leivän päälle tyrkätään kurkkuviipale ja tomaattia, mutta lisukkeet voivat olla myös jotain ihan muuta. Paahdettu punajuuri esimerkiksi voi olla sellainen, joka räjäyttää tajunnan. Klassisempaa linjaa noudattava puolestaan täyttää leipänsä laadukkaalla mozzarellalla ja mehukkaalla tomaatilla. Pikkelöidyt kurkut ja muut kasvikset tuovat leipiin mukavaa rapsakkuutta ja hapokkuutta. Kaiken lisäksi ne on helppoja valmistaa ja säilyvät seuraavankin viikonlopun voileipäbakkanaaleihin.

Leikkeleet

hk-uutuudet-koontikuva.jpg

Leikkele kruunaa leivän. Helsingin Kauppiaiden Leipäbaarin leikkeleitä löytyy moneen makuun. On Rypsiporsas® Gourmet Pastramia, Gourmet Naudan Paahtopaistia, Porsaan Rosvofileetä, Broilerin paahtofileetä sekä kaksi erilaista possun sisäfileestä valmistettua leikkelettä Porsaan Sisäfilee ja Porsaan Sisäfilee Pippuri. Laita leikkeleet tarjolle voileipäbaariin, josta jokainen voi täyttää leipänsä omien mieltymystensä mukaan.

Kiire yllättää joskus rauhallisimmankin leivän ystävän ja tällöin hätiin tulevat valmiit Helsingin Kauppiaiden Paninit – Lihaisa, Kana-Pesto ja Kana-Chili. Suomessa leivottujen ciabatta-sämpylöiden väliin on ladattu kotimaista lihaa ja kanaa sekä rouskuvia pikkelikasviksia, juustoa ja kastikkeita. Muutama minuutti voileipägrillissä tai uunissa ja panini on valmis.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Blogit

Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

Savustettua lihaa kuumaan grillikesään 20 minuutissa

On perjantai iltapäivä ja mieli tekee hillittömästi oikein kunnon jenkkihenkistä brisket sandwichiä. Noh, tuumasta toimeen. Lihatiskiltä naudanrintaa kainaloon, olut kylmenemään ja homma käyntiin. Ihan ensimmäiseksi rinta pitäisi suolata noin seitsemän...

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Uuden vuoden vastaanottajaiset ovat ainakin omassa taloudessa vuoden retein juhla, joten eväänkin tulee olla poikkeuksellisen maistuvaa.

Juhlakauden parhaat voileipäkakut

Juhlakauden parhaat voileipäkakut

Voileipäkakun voi valmistaa lukemattomilla eri tavoilla ja raaka-aineilla. Varmasti perinteisin täyte on palvikinkkutahna, mutta esimerkiksi maksapasteija on helppo ja hyvin maistuva vaihtoehto leipäkerrosten väliin. Kakun kuorrutteen ulkonäköön saat lisää näyttävyyttä...

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste