Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi kaudelle 2024-2025

Maailman kovimman ja arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse d’Orin kausi 2024-2025 starttasi Suomen osalta kilpailijavalinnalla, kun kisapaikasta taisteli kaksi kovaa kokkia. Jo kaudella 2018-2019 samaisessa kilpailussa Suomea edustanut Ismo Sipeläinen sai vastaansa turkulaisen Ravintola Smörin keittiömestarin Mikko Pakolan. Viisi ja puolituntisen taiston vei vain kolmenkymmenen pisteen erolla konkari Sipeläinen, loppupisteiden ollessa 813-783.
– Kisa oli äärimmäisen tiukka ja kovatasoinen, joten enemmän kuin tyytyväinen voi olla itse tapahtumaan. Pienet erot ratkaisivat ja maku oli se, joka kuitenkin vei voiton tekniikasta. Maut ja rakenteet kallistivat vain hiuksenhienosti vaa’an Sipeläisen puolelle. Molempien tiimien tekeminen oli superhyvää ja kun piste-ero on vain 30 tuhannesta, se ei ole kovin paljon. Oli hienoa seurata kisaa, joka oli näin tiukka. Superiso kiitos molemmille tiimeille, kiteytti päivää tuomariston presidentti ja Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtaja Tommi Tuominen.
Sipeläinen työskenteli toukokuuhun 2023 asti Norjan Trondheimissa sijaitsevassa Michelin-ravintola Speilsalenissa, mutta on kesäkuusta lähtien harjoitellut Bocuse d’Or -karsintaa varten. Trondheim on siis valmiiksi tuttu paikka Ismolle, kun joukkue matkaa maaliskuussa 2024 juurikin Trondheimissa pidettäviin Bocuse d’Or Euroopan osakilpailuihin.

Kaudella 2018-2019 Ismo sijoittui Lyonin loppukilpailussa hienosti neljänneksi ja jakaa näin ollen Suomen parasta sijoitusta yhdessä Eero Vottosen kanssa. Sanomattakin lienee selvää, että tällä kaudella tavoite on podium-paikka, ja tietysti siellä se kaikkein ylimmäinen paikka.

Yksin Sipeläinen ei toki Trondheimiin ja sen jälkeen toivon mukaan Lyonin loppukilpailuun tammikuussa 2025 matkusta, vaan mukana joukkueessa on kokki-assistentti Kaisa Laanemäe sekä valmentaja Kristian Vuojärvi. Taustatukea myös löytyy Bocuse d’Or Academy Finlandin organisaatiosta sekä täysipäiväisen harjoittelun mahdollistavista kumppaneista. HK on ollut mukana kumppanina jo useamman vuoden ja näin ollen kantamassa korttansa kekoon suomalaisen huippugastronomian edistämiseksi sekä mahdollistamassa kilpailuun täysillä satsaamista.