• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • 5 helppoa jauheliharuokaa arkeen ja viikonloppuun

5 helppoa jauheliharuokaa arkeen ja viikonloppuun

8.4.2024

Suomalaiset syövät vuodessa yli 40 miljoonaa kiloa jauhelihaa. Yli puolet punaisesta lihasta myydään jauhelihana. Vaikka tuote on tuttu, niin tässäpä kertaukseksi muutama suosittu jauheliharuoka, jotka toimivat hyvin nopeatempoisessa arjessa Ja vähemmän nopeatempoisina viikonloppuina.

1.

The one and only Jauhelihakastike on suomalaisessa ruokakulttuurissa varmasti yksi rakastetuimmista ruokalajeista, ja lirauksen siitä saamme varmasti jo vauvana äidinmaidosta. Tämä on ruoka mikä valmistuu melko sukkelaan, mutta kuten usein ruoanlaitossa, sille kannattaa antaa hieman aikaa ja rakkautta parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

2.

Lihapullat. Periaatteessa ei edes tarvitsisi sanoa muuta, mutta sanotaan nyt kuitenkin. Lihapullat ovat siitä mahtava innovaatio, että niitä voi muokata mielensä mukaan loputtomasti. Lihapullat ja perinteinen ruskeakastike on instituutio, mutta niitä voi myös maustaa lukuisin eri tavoin, kuten vaikkapa pekonilla tai Herkkumaksamakkaralla. Marokkolaishenkinen Lihapullatagine puolestaan on ruoka, jos tekee mieli jotain perinteisestä poikkeavaa.

3.

Makaronilaatikko. Huhhuh, klassikoita toisensa jälkeen. Maailmassa lienee muitakin kaltaisiani, jotka saivat lapsuudessaan yliannostuksen makaronilaatikosta, mutta vuosien vieriessä rakkaus tätä supisuomalaista perinneruokaa kohtaan on löytynyt uudestaan. Ja tämäkin on siitä mainio ruoka, että se on helposti muokattavissa fiiliksen mukaan. Lisätwistiä makaronilaatikkoon saat esimerkiksi suikaloimalla joukkoon hieman aurinkokuivattuatomaattia ja korvaamalla maidon kuohukermalla.

4.

Burgeria pöytään. Viikonloppua kohti mentäessä saattaa alkaa paatuneemmankin ”lihaa ja perunaa” -puritanistin burgerihammasta kolottamaan ja tähän vaivaan on myös lääke. Silloin nimittäin pitää tehdä esimerkiksi aivan mahtava keksintö ameriikoista asti – Oklahoma onion smash burger. Burgeri, brgr, hamppari – rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta vain amatöörit kutsuvat burgeria bursaksi. Tuo nimitys pitäisi kieltää sakon uhalla.

5.

Kebabvartaat ovat parhaimmillaan, kun ulkona lämpö alkaa hellimään ja on aika julistaa grillikausi avatuksi. Vartaita voi maustaa makunsa mukaan, mutta erityisen maittavia niistä tulee esimerkiksi ras el hanoutilla maustettuna ja jogurttiaiolin kanssa tarjoiltuna.

Tässäpä viisi melko vaivatonta ja helppoa jauheliharuokaa arkeen ja pyhiin. Lisää jauhelihareseptejä löydän tästä kliksuttelemalla.   

  • Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn
Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste