• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Arjen Herkullisuus – 5 helppoa arkiruokaa

Arjen Herkullisuus – 5 helppoa arkiruokaa

4.4.2024

Arki on usein kiireistä, mutta maistuva ruoka auttaa arjessa jaksamiseen. Tässä artikkelissa tehdään pikakatsaus viiteen perinteiseen arkiruokaan, joiden raaka-aineet löytyvät helposti jokaisesta ruokakaupasta. Nämä perinteiset suosikit ovat edullisia sekä helppoja valmistaa ja taatusti maistuvia koko perheelle.

1. Jauhelihakastike

Jauhelihakastike on klassikko, joka on löytynyt monen suomalaisen ruokapöydästä jo vuosikymmenten ajan. Se on nopea valmistaa ja monipuolinen, sillä voit käyttää siihen oikeastaan mitä jauhelihaa hyvänsä. Voit tuunata perinteisen jauhelihakastikkeen vaikkapa suolakurkkukuutioilla, tomaattipyreellä ja nokareella smetanaa, jolloin lopputulos on perinteisen jauhelihakastikkeen ja stroganoffin makoisa risteytys (katso tästä resepti). Tarjoile jauhelihakastike keitetyn perunan tai pastan sekä suolakurkkujen kera.

2. Makkarakastike

Makkarakastike on perinteinen arkiruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Avainasiat onnistumisessa ovat jauhosuurusteen huolellinen ruskistaminen sekä makkaroiden ruskistus ennen kastikkeeseen lisäämistä. Makkarakastike maistuu parhaiten keitinpottujen tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera. Vinkki: Tuunaa makkarakastike tilkalla kermaa ja nokareella sinihomejuustoa, mikäli haluat vaihtelua perinteiseen versioon (katso tästä resepti).

3. Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on monille suomalaisille jo lapsuudesta tuttu perinneruoka. Makaronilaatikko valmistuu näppärästi uunissa, joten se on helppo tehdä suurellekin joukolle. Lisätwistiä makaronilaatikkoon saat suikaloimalla joukkoon hieman aurinkokuivattuatomaattia ja korvaamalla maidon kuohukermalla (katso tästä resepti).

4. Lihapullat

Lihapullat maistuvat kaikille. Helpoin tapa tehdä lihapullat on sekoittaa jauheliha, kananmuna, sipulikeittoaines ja kermaviili keskenään, pyöritellä pulliksi ja paistaa uunissa kypsiksi. Teitpä lihapullat miten hyvänsä, sopivat ne hyvin pastan tai perunamuusin kanssa. Lihapullat sopivat tarjottavaksi niin ruskeankastikkeen, kermakastikkeen kuin tomaattikastikkeen kera.

5. Kinkkupasta

Kinkkupasta on nopea ja maukas vaihtoehto arjen ruokapöytään. Keitä pasta al dente, paista kinkkusiivut pannulla, lisää joukkoon herkkusieniä, sipulia ja kermaa, niin yksinkertaista. Kinkkupasta on herkullinen ruoka, joka valmistuu hetkessä ja joka varmasti vie nälän. Kinkkupastaan voi käyttää mitä tahansa kinkkua mitä kaapista löytyy, joten se on myös oivallinen ateria ruokahävikin ehkäisyyn.

Nämä viisi ruokaa tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja arjen ruokapöytään. Voit helposti soveltaa reseptejä omien makumieltymysten mukaan ja nauttia herkullisista aterioista ilman suurta vaivaa. 

  • Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn
Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste