• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Lihakoulun blogi
  • Bocuse d’Or – Euroopan karsinnat Trondheimissa

Bocuse d’Or – Euroopan karsinnat Trondheimissa

22.3.2024

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin Euroopan karsinnat mittelöitiin 19.-20.3.2024 Norjan Trondheimissä. Euroopan karsinnoissa mukana oli 20 maata, joista 10 parasta pääsi jatkoon tammikuussa 2025 Lyonissa järjestettävään loppukilpailuun.

Kisa oli jälleen kerran huikean kovatasoinen. Voiton vei kilpailuun yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista lähtenyt Tanska Ruotsin sijoittuessa toiseksi ja isäntämaa Norjan ottaessa pronssia. Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Kaisa Laanemäe ja valmentaja Kristian Vuojärvi sijoittuivat kymmenenneksi ja ovat näin ollen finaalissa.

Kilpailuannokset valmistettiin norjalaisesta porosta ja akvaviitistä sekä norjalaisesta Skrei- eli vaellusturskasta, kampasimpukoista ja kapakalasta. Lautastehtävänä Sipeläinen tarjoili LIHA-nimisen annoksen, jonka innoittajana ovat maut Ismon lapsuudesta ja hänen näkemyksensä Suomen luonnosta. Annos sisälsi poron sisäpaistia päällystettynä pippurilla ja yrteillä. Paistirulla paistettiin poronkielivoissa. Lisäksi makuina olivat selleri, puolukka ja ankanmaksa. Lisukkeena oli poron verestä tehty leipä täytteenään karamellisoitua sipulia. Leipä glaseerattiin Linie-akvaviitilla, joka oli myös yksi pakollisista raaka-aineista. 

Turska-vatitehtävä esiteltiin kilpailua varten suunnitellulta tarjoiluvadilta. 20 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Vatitehtävässä Suomen joukkue tarjoili tuomaristolle KALA-nimisen turska- ja kampasimpukka-annoksen, johon oli saatu inspiraatio raaka-aineiden luonnollisesta elinympäristöstä. Turskan lisäksi vadilta löytyi kampasimpukkaa, merilevää, marinoitua kyssäkaalia sekä valkoherukka-jalapenokastiketta. Lisukkeina tarjoiltiin suomalaisella inkiväärillä ja omenalla täytetty tartaletti sekä erikseen tarjottava yrttinen omena-kyssäkaali-hernelisuke uppopaistetuilla kapakala-perunafrityyreillä.

Nyt joukkueella on syksyyn asti aikaa hengähtää, jolloin finaalin kilpailutehtävät ilmoitetaan ja alkaa valmistautuminen Lyonin loppukilpailuun. 

Kalavati. Kilpailuannoskuvat: Bocuse d’Or Finland / Santeri Stenvall
Kapakalaa ja herneitä. Kilpailuannoskuvat: Bocuse d’Or Finland / Santeri Stenvall
Liha-annos. Kilpailuannoskuvat: Bocuse d’Or Finland / Santeri Stenvall
Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ruokasisällöntuottaja
Blogista saat runsaasti vinkkejä ja mielenkiintoisia näkökulmia lihaan ja liharuokien valmistamiseen.

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste