Makusuolainnovaatio, askel kohti vastuullisempaa ruokatulevaisuutta

Ruoan maku on olennainen osa arjen ja juhlan nautintoja. Tuotteemme ovat läsnä monen suomalaisen ruokahetkissä, ja tällä on merkittävä vaikutus kansanterveyteen. Vastuullisuustyömme keskiössä ovat hyvinvointia tukevat elintarvikkeet, jotka auttavat suomalaisia tekemään parempia ruokavalintoja – uusi makusuola mahdollistaa suolan saannin merkittävän vähentämisen tuotteiden tutusta mausta tinkimättä.
Tuttu maku, 25 % vähemmän suolaa
Tutkimus- ja tuotekehitystyömme on johtanut makusuola-innovaatioon, jossa suola eli natriumkloridi voidaan osittain korvata kaliumkloridilla ja aromeilla. Suolainen on yksi viidestä perusmausta, ja tasapainoinen maku syntyy, kun suolaisuuden rinnalla on myös makeutta, happamuutta, karvautta ja umamia. Lihan maussa perinteinen natriumkloridi korostaa umamisuutta tehokkaammin kuin kaliumkloridi. Makusuolassa tätä eroa tasapainotetaan aromiyhdistelmällä, jotka takaavat tuotteeseen sen tasapainoisen ja tutun maun jopa neljänneksen pienemmällä suolamäärällä.
Kohti kohtuullista suolankäyttöä
Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta kuluttaa edelleen liikaa suolaa. Tästä iso osa saadaan teollisista elintarvikkeista. Kehittämämme makusuola vastaa kuluttajien ja terveysalan asiantuntijoiden toiveeseen tarjota elintarvikkeita, jotka tukevat kohtuullista suolankäyttöä. Yksinoikeudella tuotteissamme käytettävä makusuola tekee terveellisemmistä valinnoista helpompia. Kun ruoka maistuu hyvältä ja on samalla terveellisempää, sekä keho että mieli kiittävät. Tämä innovaatio on askel kohti vastuullisempaa ruokailutulevaisuutta.