Grill around the World, osa 2: Korealainen kuvepaisti eli flank steak

Tässä kolmiosaisen sarjan toisessa osassa valmistetaan herkullista härän kuvepaistia korealaiseen tapaan.
Tässä kolmiosaisen blogisarjan toisessa osassa paneudumme upeaan, uudelleen löydettyyn ruhonosaan, joka sopii loistavasti grillattavaksi myös sellaisenaan, suolalla ja pippurilla maustettuna. Marinoimalla saat kuitenkin lihasta esiin uusia makusävyjä ja -ulottuvuuksia.
Kuve on luonnostaan sitkeää ja pitkäsyistä, mutta nopea grillaus erittäin kuumassa grillissä riittää. Tärkeintä on muistaa leikata liha poikkisyin, muutoin tulos on sitkeä. Korealaisittain hienostuneen tulisesti maustettu kuve pelittää loistavasti erittäin ohueksi siivutettuna, ssam-tyyliin, rapeisiin salaatinlehtiin kääräistynä. Kimchi on loistava autenttinen lisuke, mutta toimii myös perinteisen coleslaw-salaatin kera.