Grill around the World, osa 3: Yakitori chicken
Kolmiosaisen sarjan päätösosassa valmistetaan mahtava grilliherkku Kaukoidän tyyliin. Kanavartaat japanilaisittain on mielettömän hyvä ja riippuvuutta aiheuttava herkku.
Nousevan auringon maassa on ymmärretty, että kannattaa grillata muutakin kuin kanan rintapaloja. Yakitori-vartaaseen voi pujottaa myös kananpojan maksaa, pyrstöä ja sydäntäkin. Grillauksen aikana lihan pintaan penslattavaa tarekastiketta voi käyttää myös vartaiden mausteena ruokapöydässä.
Yakitori chicken
- 600 g Kariniemen Kananpojan Paistileike, maustamaton
- 3 kevätsipulia parin sentin pätkinä
- 8 bambutikkua puoli tuntia kylmässä vedessä liotettuna
- 2 dl tarekastiketta (kts. ohje alla)
Leikkaa paistileikkeet suupaloiksi. Laita palat tikkuihin ja väliin pilkottuja kevätsipulin pätkiä.
Grillaa vartaita ensin ilman kastiketta molemmin puolin. Kun liha alkaa saada väriä, penslaa molemmilta puolilta tarekastikkeella ja jatka grillaamista. Penslaa kastiketta grillauksen aikana vielä pari kertaa. Grillaa, kunnes palat ovat kypsiä.
Tarjoa vartaat kylmän oluen ja hyvän salaatin kera.
Tarekastike
- 2 dl mirin-kastiketta
- 1 dl soijakastiketta
- 1 dl sakea
- 3 rkl sokeria
- 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
Mittaa kaikki kastikeainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Anna jäähtyä hieman.