Kolme kuumaa, osa 1: Fävikenin Magnus Nilsson makkaramestarina
Kolmiosaisessa sarjassa paneudutaan makumaailman kuumimpiin trendeihin. Lue niin tiedät, mistä maailmalla kohkataan.
Ruotsin Järpenissä laskettelukeskus Åren naapurissa sijaitseva ravintola Fäviken on noussut maailman herkkusuiden kulttikohteeksi keittiömestari Magnus Nilssonin tinkimättömillä lähiruokakokeiluilla. Viime vuonna Nilsson suoritti uuden aluevaltauksen avaamalla Järpeniin lihanjalostamon, Undersåkers Charcuteriefabrikenin.
”Idea on tukea paikallisia tuottajia. Maksamme sianlihasta tavallista parempaa hintaa, mutta kerromme myös millaista lihaa haluamme. Kehitämme tuotteita, joissa hyödynnetään koko eläin kärsästä saparoon”, kertoo lihanjalostamosta vastaava Nilssonin luottokokki Johnny Fredriksson.
Undersåkers Charcuteriefabrikenin tähtituotteita ovat makkarat, salamit, 6 kuukautta kuivatettu possunniska, kylmäsavulammas ja veripalttu. Koko sortimentti on kaupan jalostamon myymälässä, mutta tuotteita saa myös Jämtlannin ICA-marketeista.
Nilsson avasi viime vuoden lopulla Åren keskustaan myös pienen Korvkioskin, jossa makkarat tarjotaan herkullisina hodareina.
Undersåkers Charcuterifabrik, Byvägen 111
830 10 Undersåker
www.undersakers.se